23 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 13 share-uri

Visam un desert plin de culoare si fructe de toate felurile. Cu un blat crocant si o crema fina, de vanilie. Asezate frumos, intr-o tava la fel de colorata si rezistenta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu fructe:

  • 100 g unt rece
  • 200 g faina
  • 1 galbenus pentru blat
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 ml apa foarte rece
  • 650 ml lapte
  • 3 oua + 1 galbenus pentru crema
  • 80 g zahar fin
  • o pastaie de vanilie
  • 40 g amidon

Mod de preparare tarta cu fructe:

Pregatim aluatul dupa metoda bine cunoscuta: cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece taiat cubulete. Cu o furculita pasam untul pana amestecul incepe sa semene cu niste firmituri si amestecam cu zaharul pudra. Adaugam galbenusul si il omogenizam.
Din apa foarte rece (pe care am obtinut-o din 2 cuburi de gheata si putina apa rece), luam cate 2-3 linguri si le amestecam in faina. Daca e nevoie, mai punem 1-2 linguri, ca sa obtinem un aluat omogen si elastic. Pentru toate operatiunile, am folosit doar furculita, ca sa nu-l incalzesc cu mainile. Formam o bila din aluat, o invelim in folie si o lasam vreo 30 de minute la frigider.
Intre timp punem laptele si vanilia la foc mic, pana ajunge aproape la punctul de fierbere. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca si sa infuzeze. Despicam batonul de vanilie si il crestam. Razuim miezul de vanilie si il punem inapoi in lapte.
Dupa timpul de relaxare, intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si il asezam apoi in tava, inclusiv pe pereti. Intepam din loc in aluatul cu o furculita si il mai punem la frigider vreo 15 minute. Incingem cuptorul la 180 de grade, iar peste aluat asezam o hartie de copt peste care urmeaza boabe de fasole, sau in lipsa, paste :) Asta ca sa stea aluatul si sa nu-si strice forma. Coacem blatul la 180 de grade 15 minute, apoi aruncam pastele si hartia de copt si mai coacem vreo 7-8 minute. Scoatem de la cuptor si lasam sa se racoreasca putin, pana terminam de pregatit crema.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Batem ouale si galbenusul impreuna cu zaharul. Dizolvam amidonul in cateva linguri din laptele cu vanilie si le amestecam pe toate cu ouale. Tunam crema peste blat si punem inapoi la cuptor pentru vreo ora, la 180 de grade, pana cand crema se intareste pe margini si blatul se rumeneste pe margini. Chiar in mijloc crema este putin lichida, ea se va intari pe masura ce se raceste.
Ornam cu multe fructe divers colorate, noi am folosit ananas, capsuni, afine, nectarine, kiwi.

Pe blogul Furnicutilor veti descoperi si alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri