Este un desert usor, racoros si foarte gustos. Se poate face si cu cirese, mere, prune.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca cu piersici:

  • 1 kg piersici proaspete sau din compot
  • 300 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g unt
  • un praf de sare

Mod de preparare budinca cu piersici:

Piersicile se decojesc( daca nu sunt din compot) si se taie in 2 sau in 4 in functie de marime. Se aseaza in tava, in forma de cerc pana se umple tava. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana devin aproape albe si-si dubleaza volumul, apoi se adauga laptele si se mixeaza cca.2 min, apoi frisca si la fel mixam 2 min, esenta de vanilie si mixam putim, dupa care adaugam faina cernuta si amestecata cu sarea si mixam inca 3 min. Compozitia obtinuta este destul de lichida, o turnam peste piersici si dam la cuptor pentru 35 min. Cand e gata scoatem tava pe un suport, pudram cu zahar pudra (cine vrea mai dulce), lasam sa se raceasca putin apoi in frigider inca o ora. Se taie apoi felii si se mananca rece.

budinca cu piersici

O reteta propusa de: Emilia Felicia Dobircau (garbo217707)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca cu piersici.