Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca cu piersici:
- 1 kg piersici proaspete sau din compot
- 300 ml lapte
- 100 ml frisca lichida
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 3 oua
- 80 g faina
- 120 g zahar
- 20 g unt
- un praf de sare
Mod de preparare budinca cu piersici:
Piersicile se decojesc( daca nu sunt din compot) si se taie in 2 sau in 4 in functie de marime. Se aseaza in tava, in forma de cerc pana se umple tava. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana devin aproape albe si-si dubleaza volumul, apoi se adauga laptele si se mixeaza cca.2 min, apoi frisca si la fel mixam 2 min, esenta de vanilie si mixam putim, dupa care adaugam faina cernuta si amestecata cu sarea si mixam inca 3 min. Compozitia obtinuta este destul de lichida, o turnam peste piersici si dam la cuptor pentru 35 min. Cand e gata scoatem tava pe un suport, pudram cu zahar pudra (cine vrea mai dulce), lasam sa se raceasca putin apoi in frigider inca o ora. Se taie apoi felii si se mananca rece.
O reteta propusa de: Emilia Felicia Dobircau (garbo217707)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân