22 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 6 share-uri

Este un desert usor, racoros si foarte gustos. Se poate face si cu cirese, mere, prune.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca cu piersici:

  • 1 kg piersici proaspete sau din compot
  • 300 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g unt
  • un praf de sare

Mod de preparare budinca cu piersici:

Piersicile se decojesc( daca nu sunt din compot) si se taie in 2 sau in 4 in functie de marime. Se aseaza in tava, in forma de cerc pana se umple tava. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana devin aproape albe si-si dubleaza volumul, apoi se adauga laptele si se mixeaza cca.2 min, apoi frisca si la fel mixam 2 min, esenta de vanilie si mixam putim, dupa care adaugam faina cernuta si amestecata cu sarea si mixam inca 3 min. Compozitia obtinuta este destul de lichida, o turnam peste piersici si dam la cuptor pentru 35 min. Cand e gata scoatem tava pe un suport, pudram cu zahar pudra (cine vrea mai dulce), lasam sa se raceasca putin apoi in frigider inca o ora. Se taie apoi felii si se mananca rece.



O reteta propusa de: Emilia Felicia Dobircau (garbo217707)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri