Voi incerca sa va expun aceasta reteta aromata de orez indian, recent descoperita, dar apreciata cu drag de catre familia mea.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru orez indian:

  • orez cu bob lung – 200 g
  • mazare (de borcan) – 100 g
  • unt- 50 g
  • ceapa- 2 buc potrivite
  • curry- o lingurita
  • sare si piper dupa gust.
  • optional: 10 felii de gogosari in suc de rosi

Mod de preparare orez indian:

1. Intr-o tigaie, se pune untul la topit, iar cand acesta este gata punem si ceapa curata si tocata marunt. O lasam la calit pentru aproximativ 2 minute. Esential este pentru un orez reusit temperatura constanta. Odata pornit acesta trebuie mentinut la aceasi temperatura. Eu folosesc o temperatura intre mediu si ridicata. Dupa cele doua minute se pune si mazarea trecuta printr-o apa si o lasam inca un minut.

2. Iar acum punem si orezul si amestecate toate se mai lasa in un minut. Apoi aruncam si lingurita de curry, amestecam si mai lasam inca un minut. La final, turnam o cana si jumatate / doua caina cu apa si lasam totul sa fiarba inca 15 minut. In cazul, in care este necesare mai multa apa cu un cutit se taie putin prin orez si se toarna inca putina apa, pentru a patrunde peste tot.

3. La final, punem sare si piper dupa gust si il servim drept garnitura pentru un peste cu sos la cuptor, rulouri de carne, sau orice alt tip de preparate din carne.

orez indian

Pe blogul culinare.tv veti gasi si alte retete hranitoare.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Orez indian.