Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru orez indian:
- orez cu bob lung – 200 g
- mazare (de borcan) – 100 g
- unt- 50 g
- ceapa- 2 buc potrivite
- curry- o lingurita
- sare si piper dupa gust.
- optional: 10 felii de gogosari in suc de rosi
Mod de preparare orez indian:
1. Intr-o tigaie, se pune untul la topit, iar cand acesta este gata punem si ceapa curata si tocata marunt. O lasam la calit pentru aproximativ 2 minute. Esential este pentru un orez reusit temperatura constanta. Odata pornit acesta trebuie mentinut la aceasi temperatura. Eu folosesc o temperatura intre mediu si ridicata. Dupa cele doua minute se pune si mazarea trecuta printr-o apa si o lasam inca un minut.
2. Iar acum punem si orezul si amestecate toate se mai lasa in un minut. Apoi aruncam si lingurita de curry, amestecam si mai lasam inca un minut. La final, turnam o cana si jumatate / doua caina cu apa si lasam totul sa fiarba inca 15 minut. In cazul, in care este necesare mai multa apa cu un cutit se taie putin prin orez si se toarna inca putina apa, pentru a patrunde peste tot.
3. La final, punem sare si piper dupa gust si il servim drept garnitura pentru un peste cu sos la cuptor, rulouri de carne, sau orice alt tip de preparate din carne.
Pe blogul culinare.tv veti gasi si alte retete hranitoare.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor