12:06, 20 Iunie 2012 publicat în Retete culinare

Prajitura cu cirese si branza de vaci, un desert pufos si aromat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu cirese si branza de vaci:

Blatul:

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...
  • 1,5 cani de zahar (am folosit o cana de 200ml)
  • un pachet de unt la temperatura camerei
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta de migdale
  • 4-5 oua (in functie de marime)
  • 3 cani de faina

Umplutura de branza:

  • 300 g branza de vaci de la piata
  • 150 g zahar, zahar vanilat
  • un ou

Umplutura de cirese:

Citeste si:
De ce este bine să privim cerul nopții mai des: Lecții despre viață...
De ce este bine să privim...
  • 1 kg de cirese curatate de samburi

Glazura:

  • o ceasca de zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1-2 linguri de lapte

Mod de preparare prajitura cu cirese si branza de vaci:

Se mixeaza la viteza mica (1 sau 2) untul cu zaharul pana cand devine ca o crema. Se adauga praful de copt, zaharul vanilat, esenta de migdale si ouale si se continua mixatul pana la omogenizare cu aceeasi viteza. Dupa aceea se creste viteza cu inca 2 trepte si se mai mixeaza inca 3 minute. Se scoate mixerul si se incorporeaza usor, faina, cu o lingura. Nu se amesteca prea mult timp. Rezulta un aluat relativ grosut. O treime din compozitie se pune in alt vas.

Umplutura: se amesteca branza cu oul, cu zaharul si zaharul vanilat, pana la omogenizare.

Cele doua treimi din aluat se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Se poate sa aveti nevoie de o lingura, sa uniformizati aluatul cu dosul ei. Peste aluat se presara ciresele, apoi peste ele se toarna crema de branza, pe care de asememena o veti uniformiza cu dosul lingurii. Pe deasupra se toarna restul de aluat - treimea pusa deoparte.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 40 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.

Glazura: se amesteca bine toate ingredientele pana cand devin ca o pasta, care se pune intr-un pos si se formează un grilaj peste prajitura.

Eu aveam musafiri si nu am mai avut vreme de glazura, am pudrat prajitura si am servit-o calda inca.
A fost un desert delicios si usor.

O reteta recomandata de blogul caietul cu retete.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri