18 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 75 share-uri

Un desert pufos si aromat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinte poale-n brau:

Aluatul:

  • 700 g faina (depinde de calitatea si de gradul de umiditate cata folositi exact)
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 4 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • un pachetel de drojdie uscata
  • un ou pt uns pe deasupra

Umplutura:

  • 300 g branza de vaci, proaspata
  • 1 ou
  • o lingura de gris
  • 5 linguri de zahar
  • un pachetel de zahar vanilat
  • 2 maini de stafide

Mod de preparare placinte poale-n brau:

Mai intai am luat o lingura de lapte cald si l-am amestecat cu drojdie, cu putin zahar si o lingurita de faina. Asta a fost maiaua. Apoi am pus restul de lapte la fiert cu o lingura de ulei. Cand a dat in clocot, am luat ibricul deoparte si am adaugat o mana de faina amestecand des cu o lingura de lemn ca sa se omogenizeze aluatul. Am lasat la racit.
Faina am pus-o intr-un lighenas, am facut o gaura in mijloc si am pus acolo maiaua, ouale, sarea, untul si aluatul oparit. Am amestecat bine si am framantat pana cand am obtinut un aluat potrivit de tare, bun de intins. Am continuat framantatul adaugand cele 3 linguri de ulei ramase. Am framantat cca 15 minute apoi am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul.

Dupa aceea am impartit aluatul in mici turtite pe care le-am aplatizat cu mana in forma aproximativ patrata.
Am umplut fiecare placinta cu un amestec format din branza de vaci, ou, zahar, stafide, zahar vanilat si gris. Daca branza nu este indeajuns de grasa, se poate adauga putin unt sau smantana in umplutura.

Dupa care se aduna colturile placintei, cate doua, asa ca in pozele de mai jos:

Placintele se pun in tavi unse cu ulei sau cu unt solid.

Se mai lasa cca 15 minute la crescut, eventual pana cand cuptorul este bine incalzit, apoi se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos si nu mai puteti astepta de mirosul care va imbie :) de regula placintele sunt gata in cca 40 de minute.

Cand se mai racoresc un pic, se desprind cu lama unui cutit de fundul tavii, se pudreaza si se servesc calde, aburinde aproape.
Pofta buna! :)

O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri