Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de dovlecei:
- 2 morcovi mari feliati
- 1 ceapa mijlocie
- 4 dovlecei(zucchini)potriviti
- 2 litri supa de pui( sau apa)
- 1/2 litru lapte
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingura faina
- 1 lingura de gris
- sare
- piper
- marar tocat marunt
- patrunjel
- usturoi
- smantana, iaurt sau lapte acru (optional)
Mod de preparare supa de dovlecei:
Intr-o cratita de 4 l, se pun 2 linguri de ulei floarea soarelui la incins, se adauga ceapa tocata marunt si morcovi feliute si se prajesc putin (pana se inmoaie, fara sa se arda )
Dovleceii se razalesc bine, se lasa citeva minute cu putina sare, dupa care se storc de apa.
Am adaugat peste morcovi si cepa prajita, 2 litri de supa de pui si 1/2 litru de lapte. Am lasat cateva minute la fiert.
Am adaugat in oala dovleceii razaliti.
Faina si grisul, se amesteca cu putin iaurt( sau lapte acru) si se toarna peste supa. Se lasa pana da un clocot. Stigem focul si adaugam: sare, piper si usturoi dupa gust.
Avegi grija ca dovlecelul a fost sarat inainte, se lasa la fiert 15-20 min. sau pana se inmoaie. Se adauga mararul spalat si taiat mărunt , iar la sfarsit smantana, iaurt sau lapte acru daca doriti.
Se serveste cu ardei iute.
Pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.