Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de dovlecei:
- 2 morcovi mari feliati
- 1 ceapa mijlocie
- 4 dovlecei(zucchini)potriviti
- 2 litri supa de pui( sau apa)
- 1/2 litru lapte
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingura faina
- 1 lingura de gris
- sare
- piper
- marar tocat marunt
- patrunjel
- usturoi
- smantana, iaurt sau lapte acru (optional)
Mod de preparare supa de dovlecei:
Intr-o cratita de 4 l, se pun 2 linguri de ulei floarea soarelui la incins, se adauga ceapa tocata marunt si morcovi feliute si se prajesc putin (pana se inmoaie, fara sa se arda )
Dovleceii se razalesc bine, se lasa citeva minute cu putina sare, dupa care se storc de apa.
Am adaugat peste morcovi si cepa prajita, 2 litri de supa de pui si 1/2 litru de lapte. Am lasat cateva minute la fiert.
Am adaugat in oala dovleceii razaliti.
Faina si grisul, se amesteca cu putin iaurt( sau lapte acru) si se toarna peste supa. Se lasa pana da un clocot. Stigem focul si adaugam: sare, piper si usturoi dupa gust.
Avegi grija ca dovlecelul a fost sarat inainte, se lasa la fiert 15-20 min. sau pana se inmoaie. Se adauga mararul spalat si taiat mărunt , iar la sfarsit smantana, iaurt sau lapte acru daca doriti.
Se serveste cu ardei iute.
Pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei