18 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 25 share-uri

Supa de dovlecei, o bunatate! O puteti consuma calda, cat si abia scoasa din frigider.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de dovlecei:

  • 2 morcovi mari feliati
  • 1 ceapa mijlocie
  • 4 dovlecei(zucchini)potriviti
  • 2 litri supa de pui( sau apa)
  • 1/2 litru lapte
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura de gris
  • sare
  • piper
  • marar tocat marunt
  • patrunjel
  • usturoi
  • smantana, iaurt sau lapte acru (optional)

Mod de preparare supa de dovlecei:

Intr-o cratita de 4 l, se pun 2 linguri de ulei floarea soarelui la incins, se adauga ceapa tocata marunt si morcovi feliute si se prajesc putin (pana se inmoaie, fara sa se arda )

Dovleceii se razalesc bine, se lasa citeva minute cu putina sare, dupa care se storc de apa.

Am adaugat peste morcovi si cepa prajita, 2 litri de supa de pui si 1/2 litru de lapte. Am lasat cateva minute la fiert.

Am adaugat in oala dovleceii razaliti.

Faina si grisul, se amesteca cu putin iaurt( sau lapte acru) si se toarna peste supa. Se lasa pana da un clocot. Stigem focul si adaugam: sare, piper si usturoi dupa gust.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

Avegi grija ca dovlecelul a fost sarat inainte, se lasa la fiert 15-20 min. sau pana se inmoaie. Se adauga mararul spalat si taiat mărunt , iar la sfarsit smantana, iaurt sau lapte acru daca doriti.
Se serveste cu ardei iute.

Pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri