Pentru un pranz copios va recomandam o reteta de ardei umpluti, preparati la cuptor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ardei umpluti la cuptor:

  • 1 kg de carne tocata pt sarmale
  • 3 dovlecei mari
  • 6 ardei si 5 rosii mari
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de bulion
  • apa

Mod de preparare ardei umpluti la cuptor:

Tocatura pt sarmale se face astfel: 7-800 g carne tocata (de preferinta vita si porc) se amesteca cu o ceapa mare, data prin razatoare sau taiata julien si calita, cu o ceasca de orez, eventual inmuiat in apa calda in prealabil, o felie de paine muiata in lapte, sare si piper dupa gust, verdeata tocata marunt.

Legumele se spala si se scobesc de miez, dovleceii se taie in jumatate (unele gospodine prefera dovleceii micuti pt umplut, dar noua ne plac aceia mari cu pulpa mai plina) apoi se umplu cu tocatura si se aseaza intr-o tava de aragaz inalta. Miezul de la legume noi nu il aruncam ci il tocam marunt, marunt si facem astfel un sos impreuna cu 1-2 lingurite de bulion, sare si piper, pe care il punem peste legumele umplute.

ardei umpluti

Am acoperit tava cu folie si am lasat la cuptor la foc potrivit cca 2 ore.

Cand a fost gata, am scos folia si am lasat sa se racoreasca.

ardei umpluti

Apoi am servit cu putina verdeata tocata proaspat si cu putina smantana.
Pofta buna!

O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ardei umpluti la cuptor.