Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ardei umpluti la cuptor:
- 1 kg de carne tocata pt sarmale
- 3 dovlecei mari
- 6 ardei si 5 rosii mari
- sare
- piper
- 2 lingurite de bulion
- apa
Mod de preparare ardei umpluti la cuptor:
Tocatura pt sarmale se face astfel: 7-800 g carne tocata (de preferinta vita si porc) se amesteca cu o ceapa mare, data prin razatoare sau taiata julien si calita, cu o ceasca de orez, eventual inmuiat in apa calda in prealabil, o felie de paine muiata in lapte, sare si piper dupa gust, verdeata tocata marunt.
Legumele se spala si se scobesc de miez, dovleceii se taie in jumatate (unele gospodine prefera dovleceii micuti pt umplut, dar noua ne plac aceia mari cu pulpa mai plina) apoi se umplu cu tocatura si se aseaza intr-o tava de aragaz inalta. Miezul de la legume noi nu il aruncam ci il tocam marunt, marunt si facem astfel un sos impreuna cu 1-2 lingurite de bulion, sare si piper, pe care il punem peste legumele umplute.
Am acoperit tava cu folie si am lasat la cuptor la foc potrivit cca 2 ore.
Cand a fost gata, am scos folia si am lasat sa se racoreasca.
Apoi am servit cu putina verdeata tocata proaspat si cu putina smantana.
Pofta buna!
O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară