Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ardei umpluti la cuptor:
- 1 kg de carne tocata pt sarmale
- 3 dovlecei mari
- 6 ardei si 5 rosii mari
- sare
- piper
- 2 lingurite de bulion
- apa
Mod de preparare ardei umpluti la cuptor:
Tocatura pt sarmale se face astfel: 7-800 g carne tocata (de preferinta vita si porc) se amesteca cu o ceapa mare, data prin razatoare sau taiata julien si calita, cu o ceasca de orez, eventual inmuiat in apa calda in prealabil, o felie de paine muiata in lapte, sare si piper dupa gust, verdeata tocata marunt.
Legumele se spala si se scobesc de miez, dovleceii se taie in jumatate (unele gospodine prefera dovleceii micuti pt umplut, dar noua ne plac aceia mari cu pulpa mai plina) apoi se umplu cu tocatura si se aseaza intr-o tava de aragaz inalta. Miezul de la legume noi nu il aruncam ci il tocam marunt, marunt si facem astfel un sos impreuna cu 1-2 lingurite de bulion, sare si piper, pe care il punem peste legumele umplute.
Am acoperit tava cu folie si am lasat la cuptor la foc potrivit cca 2 ore.
Cand a fost gata, am scos folia si am lasat sa se racoreasca.
Apoi am servit cu putina verdeata tocata proaspat si cu putina smantana.
Pofta buna!
O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a