Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu crema de zahar ars:
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie sau rom
Pentru blat:
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
- esenta de vanilie
Pentru caramel: 6 linguri zahar.
Mod de preparare tort cu crema de zahar ars:
Se caramelizeaza zaharul, pana capata culoare aurie si se tapeteaza cu el o forma rotunda, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca pana cand caramelul incepe sa crape. Se fierbe laptele impreuna cu zaharul si se lasa sa se aceasca. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Se bat ouale cu o furculita si se adauga treptat laptele, batand in continuare pana la incorporarea completa.
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor.
Asamblarea:
Se toarna amestecul din lapte si ou, in forma tapetata cu zaharul caramel, apoi se introduce la cuptor timp de 30 minute, preferabil pe baie de aburi. Se scoate vasul din cuptor si peste crema formata, se aseaza aluatul. Se da din nou la cuptor pentru inca 30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou mai mare, lasand vasul deasupra tortului timp de 20-30 minute, pentru ca blatul sa absoarba din siropul format.
Tortul cu crema de zahar ars se serveste rece, ca atare sau cu frisca.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri