Pandispan cu stafide si cacao, un desert pufos si delicios.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pandispan in doua culori:

  • 6 oua la temperatura camerei
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • coaja rasa de pe o lamaie (numai partea galbena, cea alba e amaruie)
  • 2 linguri de ulei
  • o cana de stafide
  • cateva linguri de cacao
  • un varf de sare
  • arome dupa preferinte

Mod de preparare pandispan in doua culori:

Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri in doua boluri. Albusurile se bat spuma si dupa aceea se adauga pe rand, in ploaie, cana de zahar si apoi cea de faina.
Galbenusurile se amesteca bine cu telul, peste care adaugam uleiul si coaja de lamaie. Trebuie sa ia o consistenta cremoasa.
Apoi turnam galbenusurile peste albusuri, amestecand lin in miscari circulare de jos in sus pana se omogenizeaza.
Apoi presaram o lingura de cacao si amestecam putin si usor cat sa dea textura amestecului, peste care varsam si migdalele care se pun inainte cateva minute la rumenit intr-o tigaie.

pandispan in doua culori

Turnam tot continutul intr-o tava de cozonac ce a fost unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins, la foc mic, timp de 30-35 de minute.

pandispan cu stafide

O bunatate iese!

O reteta recomandata de Good Food Quckly.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pandispan in doua culori.