Nu cred ca mai este nevoie de nici un fel de descriere. Acest desert turcesc este un deliciu !

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru baclava:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250 g unt topit
  • 200 ml. miere
  • 200 g zahar
  • 200 g alune prajite
  • 200 g nuci
  • 500 ml. apa
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta rom (dupa gust)
  • un varf de cutit cu scortisoara

Mod de preparare baclava:

Nucile si alunele le zdrobim cu sucitorul sau le macinam la robot; le amestecam cu vanilia si scortisoara.
Untul se topeste.
Intr-o tava de marimea foilor pregatim prajitura: ungem tava cu unt topit cu ajutorul unei pensule si incepem cu prima parte: 4 foi unse individual si peste ele presaram din compozitia de nuci. A doua parte: 4 foi unse si peste ele presaram, peste toata suprafata, din compozitia de nuci. A treia parte: 3 foi unse - nuci- 1 foaie cu care acoperim si o ungem si pe ea, bine.
Portionam in patratele si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.
Siropul: zaharul se pune la fiert cu apa si se lasa pana se leaga putin.
Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga mierea si esenta de rom. Mai punem pe foc 5 minute pana clocoteste si turnam peste intreaga suprafata a prajiturii.

Daca preferati prajitura mai groasa, folositi o tava mai mica decat marimea foilor si puneti fiecare foaie in indoita in doua.

Servim rece !

baclava

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Baclava.