Dulceata de capsuni cu menta, busuioc si chilli

12:06, 7 Iunie 2012 publicat în Retete culinare31 share-uri

E sezonul si nu se poate sa nu profitam de capsuni. Dupa putin studiu despre ce arome merg cu capsunile, am pus alaturi de ele busuioc, menta si un mic ardei iute. Un deliciu!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de capsuni cu menta, busuioc si chilli:

  • 1 kg de capsuni
  • 250 gr zahar
  • 1 ramurica de busuioc
  • 2 ramurele de menta
  • 1 ardei iute

Mod de preparare dulceata de capsuni cu menta, busuioc si chilli:

Se pun toate ingredientele in vasul in care fierbeti dulceata si, la foc mic, lasati-le pe toate pana da in clocot si se topeste zaharul.
Daca face spuma, spumati-l.

Citeste si:
Horoscopul lunii Mai 2020: Totul e bine cand se termina cu…. IUBIRE!
Horoscopul lunii Mai 2020:...

Cand s-a topit zaharul, opriti focul, acoperiti vasul si lasati-l la macerat peste noapte.

A doua zi dimineata, scoateti afara condimentele si reluati fierberea la foc mic pana se incheaga. Dulceata se toarna in borcane infierbantate la cuptor, se rastoarna borcanele cu capacul in jos sa se videze si se lasa asa pana se racesc.

Citeste si:
Alaturi de Sabon alegi cadourile potrivite pentru cei dragi
Alaturi de Sabon alegi...

Sfat! Ca sa reduceti spuma facuta de dulceata, puteti adauga putin ulei de masline.

O reteta recomandata de Amainbucatarie.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri