Desigur, pandispanul se preteaza la orice fel de fructe: caise, piersici, ananas, prune, visine, cirese, capsuni, iar eu sunt de parere ca pandispanul cu fructe este una dintre cele mai usoare si mai savuroase prajituri.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu visine:

  • 4 oua
  • 15 linguri cu varf faina
  • 12 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 15 linguri lapte caldut
  • 1 plic praf de copt
  • aproximativ 700-800 g visine fara samburi
  • mirodenii

Mod de preparare pandispan cu visine:

Se pregateste aluatul: Mixati ouale impreuna cu mirodeniile si zaharul pana se obtine o crema groasa, alba si stralucitoare, astfel veti sti ca s-a topit zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, lapte putin cate putin, iar la sfarsit, se incorporeaza faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt.
Se va obtine un aluat pufos si aerat, cu o consistenta un pic mai groasa decat cea a aluatului de clatite.
Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse.
Se da la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita. Se serveste dupa preferinta, pudrata cu zahar pudra sau simpla, va iesi o prajitura extraordinar de pufoasa si atat de delicioasa.

O retete propusa de poetagurmanda.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri