Desigur, pandispanul se preteaza la orice fel de fructe: caise, piersici, ananas, prune, visine, cirese, capsuni, iar eu sunt de parere ca pandispanul cu fructe este una dintre cele mai usoare si mai savuroase prajituri.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu visine:

  • 4 oua
  • 15 linguri cu varf faina
  • 12 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 15 linguri lapte caldut
  • 1 plic praf de copt
  • aproximativ 700-800 g visine fara samburi
  • mirodenii

Mod de preparare pandispan cu visine:

Se pregateste aluatul: Mixati ouale impreuna cu mirodeniile si zaharul pana se obtine o crema groasa, alba si stralucitoare, astfel veti sti ca s-a topit zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, lapte putin cate putin, iar la sfarsit, se incorporeaza faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt.
Se va obtine un aluat pufos si aerat, cu o consistenta un pic mai groasa decat cea a aluatului de clatite.
Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse.
Se da la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita. Se serveste dupa preferinta, pudrata cu zahar pudra sau simpla, va iesi o prajitura extraordinar de pufoasa si atat de delicioasa.

pandispan cu visine

O retete propusa de poetagurmanda.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pandispan cu visine.