Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru spanakopita:
- 1 1/2 kg spanac
- o punga foi congelate placinta
- 300 g branza feta
- o ceapa maricica
- 1 ou
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
- ulei de masline
- nucsoara
- susan
Mod de preparare spanakopita:
Mai intai curatam si spalam bine spanacul. Apoi il oparim vreo 10 minute in apa cu sare, il scurgem si il lasam sa se raceasca. Cat spanacul se raceste tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Cand s-a racit spanacul il tocam si il amestecam cu branza feta taiata cubulete, oul, ceapa calita, sare, piper si nucsoara.
Intindem o foaie de placinta si o ungem bine cu ulei de masline. Deasupra ei punem o alta foaie pe care de asemenea o ungem cu ulei peste care mai adaugam inca o foaie unsa la fel de bine. Taiem aluatul astfel obtinut in trei fasii pe latura cea mai lunga. Punem o lingura de amestec de spanac intr-un colt al primei fasii si aducem coltul celalalt peste umplutura. Impachetam in continuare in acelasi stil, pana obtinem un triunghi pe care il asezam in tava, il ungem cu ulei si presaram susan. Repetam procedeul pana terminam fie foile de placinta, fie umplutura de spanac :) La noi s-au terminat foile, iar restul de spanac l-am copt intr-un mic vas rezistent la cuptor.
Ca veni vorba de cuptor, coacem tava (tavile) de spanac la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se rumenesc.
Optional, pentru sosul tzatziki am amestecat iaurt mai gras cu ulei de masline, sare, piper si marar. Puteti adauga si niste usturoi pisat si asta-i tot.
Spanakopita e mult mai buna calduta, asa ca nu asteptati mult dupa ce le scoateti de la cuptor
O reteta recomandata de blogul Bucataria Furnicutilor.
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale