25 Mai 2012 publicat în Retete culinare 16 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un desert aromat cu branza si cirese.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu cirese:

Pentru aluat:

  • 3 cani de faina (aprox. 250 g)
  • 100 de grame de unt rece
  • 1 lingura de lapte
  • 50 de grame de migdale macinate
  • 1 ou mare
  • 150 de grame de zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 de lingurita de praf de copt
  • un praf de scortisoara

Pentru topping:

  • 250 g branza de vaci de la piata
  • 3 linguri de zahar tos
  • un plic de zahar vanilat
  • o mana de stafide
  • un ou
  • cirese

Mod de preparare cheesecake cu cirese:

Am framantat rapid aluatul ca sa nu se topeasca untul, acesta trebuie sa ramana tare, chiar daca nu se omogenizeaza bine in restul compozitiei. De fapt, acesta este specificul aluatului de tarta. Apoi am lasat la rece, in frigider, pana cand am facut toppingul.

Am avut cca 250 g de branza proaspata de vaci, am amestecat cu 3 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat, un ou si cu o mana de stafide macerate in rom.

Am scos aluatul de la frigider, l-am pus intr-o forma rotunda (in mod normal trebuia facuta foaie, dar fiind moale a trebuit sa-l "aplic" cu degetele) dupa care am pus crema de branza si ciresele spalate si curatate de samburi.

Am dat la cuptorul incins pentru 40 de minute. Este mai greu de verificat cu scobitoarea, asa ca am aproximat ca e gata prajitura cand am vazut-o rumena binisor pe margini.
Dupa ce am scos de la cuptor am lasat-o sa se raceasca in forma, pe un gratar.

Am scos-o prin rasturnare, dezlipind cat mai mult din marginile si din fundul tartei si am pus-o pe un platou. Cand s-a racit complet, am pudrat cu zahar vanilat.

Am portionat si am servit. Vreau sa zic ca mi-a placut foarte mult aceasta combinatie de branza dulce, arome si cirese :)

Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri