Paleuri - fursecuri cu crema

12:05, 25 Mai 2012 publicat în Retete culinare20 share-uri

De mult timp imi doream sa fac aceste minunate fursecuri fragede si cremoase pe care le cumparam nu doar din cofetarii, ci si din magazine !

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paleuri:

  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • Ingrediente pentru crema fina :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml. de frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • esenta de rom

Decor : 1 ciocolata neagra topita

Mod de preparare fursecuri cu ciocolata:

Prima data pregatim crema pentru ca avem nevoie de ea, rece .
Ciocolata bucatele si frisca lichida o punem intr-o craticioara la bain-marie (aburi).O tinem pana cand ciocolata incepe sa se topeasca, luam de pe foc si adaugam romul. Lasam sa se raceasca si bagam compozitia la frigider.
Cand este bine racita o batem cu mixerul pana incepe sa capete o consistenta de frisca, adaugam si plicul de intaritor, mixam si mai dam la frigider 15 minute.

Citeste si:
Sfaturi de la specialist pentru igiena și protejarea dinților
Sfaturi de la specialist...

Mod de preparare fursecuri :
Untul moale il mixam bine de tot cu zaharul farin. Adaugam ouale, unul cate unul si amestecam dupa fiecare, sa le incorporam in compozitia de unt, pana aceasta devine omogena. Incepem sa adaugam faina, treptat, in ploaie si amestecam pana obtinem o crema groasa.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem cu o lingurita gramajoare de compozitie cu o mica distanta intre ele.
Le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute cat, fursecul, sa capete o culoare aramie pe margine.
Cand sunt reci le lipim, cate doua, cu crema si le glazuram cu ciocolata topita !

Grozave .




O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri