Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru paleuri:
- 200 g unt
- 4 oua
- 300 g faina
- 200 g zahar pudra
- 300 g faina
- 2 plicuri zahar vanilinat
- Ingrediente pentru crema fina :
- 100 g ciocolata cu lapte
- 150 ml. de frisca
- 1 pliculet intaritor de frisca
- esenta de rom
Decor : 1 ciocolata neagra topita
Mod de preparare fursecuri cu ciocolata:
Prima data pregatim crema pentru ca avem nevoie de ea, rece .
Ciocolata bucatele si frisca lichida o punem intr-o craticioara la bain-marie (aburi).O tinem pana cand ciocolata incepe sa se topeasca, luam de pe foc si adaugam romul. Lasam sa se raceasca si bagam compozitia la frigider.
Cand este bine racita o batem cu mixerul pana incepe sa capete o consistenta de frisca, adaugam si plicul de intaritor, mixam si mai dam la frigider 15 minute.
Mod de preparare fursecuri :
Untul moale il mixam bine de tot cu zaharul farin. Adaugam ouale, unul cate unul si amestecam dupa fiecare, sa le incorporam in compozitia de unt, pana aceasta devine omogena. Incepem sa adaugam faina, treptat, in ploaie si amestecam pana obtinem o crema groasa.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem cu o lingurita gramajoare de compozitie cu o mica distanta intre ele.
Le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute cat, fursecul, sa capete o culoare aramie pe margine.
Cand sunt reci le lipim, cate doua, cu crema si le glazuram cu ciocolata topita !
Grozave .
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară