22 Mai 2012 publicat în Retete culinare 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Mancarica de ciuperci se poate consuma ca atare, fiind o reteta de post deosebit de gustoasa si satioasa. Mancarica de ciuperci poate fi o garnitura cu “efect” gastronomic garantat pentru fripturi de porc, pregatite la gratar sau la cuptor, dar si pentru un preparat special din creier de porc, in aluat, la cuptor (reteta o scriu cu alta ocazie, cat de curand posibil).

Dificultate: redusa

Ingrediente de trebuinta pentru mancarica de ciuperci:

  • ciuperci proaspete
  • ceapa uscata si ceapa verde
  • usturoi uscat si usturoi verde
  • o bucata de praz
  • ardei gras
  • rosii proaspete
  • suc de rosii
  • sare
  • piper boabe, proaspat macinate
  • patrunjel
  • marar verde

Mod de preparare mancarica de ciuperci:

Ceapa, usturoiul, prazul si ardeiul gras se toaca marunt, la cutit. Legumele tocate se calesc in ulei de floarea soarelui. Daca se foloseste ardei congelat, acesta nu se lasa la dezghetat. Se adauga inghetat in amestecul de legume. Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat.

Iubitorii de iuteala pot adauga un ardei iute proaspat sau uscat, tocat marunt sau un varf de cutit de boia de ardei iute. Chiar daca este recomandat pentru mentinerea tonusului si a inimii mereu tanara, nu exagerati cu ardeiul iute, sa nu suparati stomacul si colonul.

Cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga ciupercile albe taiate rondele. Ciupercile mici se pun intregi. Calirea se face pana ce apa lasata de ciuperci se evapora.

Este momentul pentru un mic secret ! Stropind preparatul cu cateva picaturi de vin alb sau rom/ coniac de buna calitate, ciupercile vor capata o aroma deosebita. Nu exagerati, nu cumva sa pluteasca ciupercile in rom.

Rosiile se toaca marunt. Daca folositi rosii congelate, acestea se trec prin jet de apa calduta, se decojesc cu varful unui cutit bine ascutit si apoi se toaca marunt, fara a se lasa sa se dezghete.

Rosiile tocate se calesc impreuna cu legumele si ciupercile, pana se formeaza un sos delicios si imbietor care te gadila la nari. Se amesteca cu “mila”, cu o lingura de lemn, pentru a nu se rupe ciupercile.

Gatiti ca la un restaurant care se respecta ! O coacere prea puternica a legumelor si a ciupercilor poate dauna calitatii preparatului si atunci mofturosilor chemati cu surle si zurgalai la masa, nu le va fi pe plac, preparatul tau. Cine doreste un sos mai consistent poate adauga si suc de rosii.

Patrunjelul si mararul verde se toaca marunt si se imprastie in “ploaie” peste preparatul fierbinte.

Mancarica de ciuperci se lasa acoperita 10 minute, sa se amestece gusturile si se poate servi cu mamaliga calda sau mamaliga rece.

O reteta recomandata de blogul despremancare.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri