22 Mai 2012 publicat în Retete culinare 13 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un desert aromat cu mac si migdale.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu mac si migdale:

  • 360 gr de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 2 oua
  • 300 gr lapte esenta de migdale
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri mac
  • 100 gr migdale macinate

Mod de preparare briose cu mac si migdale:

1. Se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
2. Intr-un al doilea vas se pune untul cat mai moale si se bate cu zaharul si ouale adaugate treptat.
3. Cand se obtine o consistenta pufoasa se incorporeaza si macul, esenta de migdale, coaja de lamaie si apoi, treptat, laptele si amestecul de faina.
4. La final se adauga cam trei sferuri din migdalele macinate sau toata cantitatea daca nu mai doriti pentru decor.
5. Se toarna in forme de briose, se presara peste putine migdale si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Din acest aluat mie mi-au iesit 17 briose.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri