Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru briose cu mac si migdale:
- 360 gr de faina
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 150 gr unt
- 180 gr zahar
- 2 oua
- 300 gr lapte esenta de migdale
- 1 lingura coaja de lamaie
- 2 linguri mac
- 100 gr migdale macinate
Mod de preparare briose cu mac si migdale:
1. Se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
2. Intr-un al doilea vas se pune untul cat mai moale si se bate cu zaharul si ouale adaugate treptat.
3. Cand se obtine o consistenta pufoasa se incorporeaza si macul, esenta de migdale, coaja de lamaie si apoi, treptat, laptele si amestecul de faina.
4. La final se adauga cam trei sferuri din migdalele macinate sau toata cantitatea daca nu mai doriti pentru decor.
5. Se toarna in forme de briose, se presara peste putine migdale si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Din acest aluat mie mi-au iesit 17 briose.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară