Un desert aromat cu mac si migdale.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu mac si migdale:

  • 360 gr de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 2 oua
  • 300 gr lapte esenta de migdale
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri mac
  • 100 gr migdale macinate

Mod de preparare briose cu mac si migdale:

1. Se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
2. Intr-un al doilea vas se pune untul cat mai moale si se bate cu zaharul si ouale adaugate treptat.
3. Cand se obtine o consistenta pufoasa se incorporeaza si macul, esenta de migdale, coaja de lamaie si apoi, treptat, laptele si amestecul de faina.
4. La final se adauga cam trei sferuri din migdalele macinate sau toata cantitatea daca nu mai doriti pentru decor.
5. Se toarna in forme de briose, se presara peste putine migdale si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Din acest aluat mie mi-au iesit 17 briose.

briose cu mac si mogdale

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Briose cu mac si migdale.