Reteta aceasta delicioasa, pe care o recomand cu draga inima, se face rapid, rapid , mai ales daca aveti clatitele deja pregatite.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite gratinate:

  • o portie de clatite, reteta aici
  • 500 gr ciuperci
  • o ceapa medie
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei
  • o lingura faina
  • un pahar cu apa
  • cascaval
  • iaurt

Mod de preparare clatite gratinate:

Se pregateste compozitia de clatite si se lasa sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.
Curatam ciupercile de coaja, sau le spalam cu un burete( cum preferati), le tocam si procedam la fel cu ceapa si verdeata, usturoiul se piseaza si se adauga in compozitie dupa gust.
Se caleste in ulei incins ceapa, apoi ciupercile, verdeata, usturoiul, se desface faina in apa si se toarna peste ciuperci, se lasa 10 min la fiert la foc mic. Se condimenteaza cu sare si piper.Se aseaza o lingura de umplutura pe fiecare clatita si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina, se rade cascaval pe deasupra.
Se tine in cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos si se serveste cu un sos preparat din iaurt, usturoi dupa gust, sare si un strop de ulei de masline.

clatite cu ciuperci

O reteta oferita de blogul Poetagurmanda.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clatite gratinate, umplute cu ciuperci si sos de smantana.