Clatite gratinate, umplute cu ciuperci si sos de smantana

12:05, 21 Mai 2012 publicat în Retete culinare31 share-uri

Reteta aceasta delicioasa, pe care o recomand cu draga inima, se face rapid, rapid , mai ales daca aveti clatitele deja pregatite.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite gratinate:

  • o portie de clatite, reteta aici
  • 500 gr ciuperci
  • o ceapa medie
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei
  • o lingura faina
  • un pahar cu apa
  • cascaval
  • iaurt

Mod de preparare clatite gratinate:

Se pregateste compozitia de clatite si se lasa sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.
Curatam ciupercile de coaja, sau le spalam cu un burete( cum preferati), le tocam si procedam la fel cu ceapa si verdeata, usturoiul se piseaza si se adauga in compozitie dupa gust.
Se caleste in ulei incins ceapa, apoi ciupercile, verdeata, usturoiul, se desface faina in apa si se toarna peste ciuperci, se lasa 10 min la fiert la foc mic. Se condimenteaza cu sare si piper.Se aseaza o lingura de umplutura pe fiecare clatita si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina, se rade cascaval pe deasupra.
Se tine in cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos si se serveste cu un sos preparat din iaurt, usturoi dupa gust, sare si un strop de ulei de masline.

Citeste si:
Alimente care ne înalță vibrația energetică: descoperă-le și tu
Alimente care ne înalță...

O reteta oferita de blogul Poetagurmanda.

Citeste si:
Herbalife Nutrition lansează primul Shake Gourmet în Europa & Africa
Herbalife Nutrition lansează...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri