Chili con carne, desi este considerata o mancare traditional mexicana, originalitatea ei este disputata si de spanioli, amerindieni si chiar de chinezi. Texanii o considera mancarea lor traditionala. Oriunde ar fi radacinile acestui preparat, este o mancare delicioasa, care merita pregatita.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chili con carne:

  • 600 gr. carne tocata amestec, de buna calitate
  • 500 gr. fasole rosie fiarta, la conserva
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 cutie cu rosii cuburi
  • 2 ardei rosii kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita paprika iute
  • 1 lingurita sare 2 foi de dafin

Mod de preparare chili con carne:

Pentru inceput spalam si taiem cuburi ardeii, rosiile, ceapa. Usturoiul se taie foarte marunt. Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute, apoi adaugam ceapa, usturoiul si lasam sa se inmoaie. Urmeaza condimentele, le inabusim 2 minute si adaugam rosiile crude, ardeii, rosiile din conserva si fasolea .

Ingrediente chili con carne

Lasam sa clocoteasca, la foc mic, pana se formeaza un sos gros.
Este o mancare delicioasa si am servit-o cu pita .

Optional puteti adauga, la mancare, naut sau porumb din conserva !

chili con carne

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chili con carne.