Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chili con carne:
- 600 gr. carne tocata amestec, de buna calitate
- 500 gr. fasole rosie fiarta, la conserva
- 1 ceapa mare
- 4 catei usturoi
- 2 rosii
- 1 cutie cu rosii cuburi
- 2 ardei rosii kapia
- 1 ardei gras galben
- 2 ardei iuti
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita paprika dulce
- 1 lingurita paprika iute
- 1 lingurita sare 2 foi de dafin
Mod de preparare chili con carne:
Pentru inceput spalam si taiem cuburi ardeii, rosiile, ceapa. Usturoiul se taie foarte marunt. Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute, apoi adaugam ceapa, usturoiul si lasam sa se inmoaie. Urmeaza condimentele, le inabusim 2 minute si adaugam rosiile crude, ardeii, rosiile din conserva si fasolea .
Lasam sa clocoteasca, la foc mic, pana se formeaza un sos gros.
Este o mancare delicioasa si am servit-o cu pita .
Optional puteti adauga, la mancare, naut sau porumb din conserva !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân