Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu mac:
Aluat:
Idei de realizat în familie

- 300 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 100 g unt
- esenta de vanilie
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 5-6 linguri lapte
Crema:
- 500 ml lapte
- 200 g zahar
- 250 g mac
- 100 g pesmet
- 2 albusuri
- esenta de rom
Capricii culinare: desert afrodisiac pentru cina romantica
Călătorie gastronomică: Cele mai iubite deserturi și prăjituri...

Mod de preparare placinta cu mac:
Aluat:
Se amesteca bine untul cu zaharul pudra si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga esenta, faina si se framanta bine. La final se adauga drojdia dizolvata in lapte. Aluatul se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 minute.
Crema:
Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul, macul si pesmetul. Se lasa pe foc, amestecand continuuu, pana cand se ingroasa. In crema rece, se incorporeaza esenta si albusurile batute spuma.
Asamblarea:
Din aluat se intind doua foi subtiri. Se aseaza hartie de copt in tava si se pune prima foaie. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se toarna umplutura. Se niveleaza si se adauga ce-a dea doua foaie. Se inteapa si aceasta cu furculita. Placinta se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se taie.
Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar.
O reteta recomandata de blogul truedelights.
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră