Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru varza noua cu carne:
- 1 Kg pulpa de porc taiata cuburi
- 3 verze noi , medii
- 1 cutie cu rosii cuburi
- 3 linguri cu bulion
- 1 legatura marar
- 2 lamai (zeama)
- 200 ml. ulei
- sare si piper
Mod de preparare varza noua cu carne:
Tocam varza , o amastecam bine cu sare si zeama de la cele doua lamai si o lasam 2-3 ore sau cu o seara inainte. Daca preferati varza foarte dulce, renuntati la zeama de lamaie !
Intr-o cratita lata, incingem 200 ml ulei si punem carnea la prajit, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Cand carnea s-a prajit putin, se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana incepe sa se inmoaie. Adaugam varza, treptat si o calim amestecand intr-una. Punem capacul la cratita si o lasam putin la inabusit, apoi turnam o cana de apa si mai lasam 5 min. dupa care adaugam rosiile, bulionul, piper si sare, daca mai este nevoie, si mai fierbem pana varza este gata.
Varzica a fiert destul de repede pentru ca era foarte frageda !
La sfarsit tocam o legatura de marar. Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân