Timp de preparare: 25 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente muffins:
- 2 oua
- 1 vanilie
- 125 ml. lapte
- 250 gr. faina
- 125 gr.zahar
- 50 ml. ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 8 lingurite de dulceata, gem sau crema de ciocolata
Mod de preparare muffins:
Ouale intregi le mixam cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema alba. Adaugam treptat uleiul si laptele; incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem formele pentru muffins (briose) si le tapetam cu faina, daca nu avem hartie speciala pt.forme .
Eu decupez cerculete din hartie de copt si pun pe fundul formei, asa merg la sigur ca nu se lipesc.
Cu o lingura adaugam compozitie in forme, pana la jumatate, adaugam la fiecare cate o lingurita de dulceata si completam din nou cu compozitie pana se umplu formele.
Se introduc la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, la foc mediu !
Briosele le puteti decora cu creme, frisca... sau sa le consumati simple, langa o cana mare cu cappucino !
Incercati-le pentru ca mergeti la sigur ! Garantat !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?