Caras la cuptor cu usturoi si lamaie

12:05, 9 Mai 2012 publicat în Retete culinare19 share-uri

Am pregatit si azi o reteta delicioasa, care include peste si multe, multe condimente pentru fragezime si iz fresh, asa cum are nevoie un caras.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru caras la cuptor:

  • 2 carasi (spalati, curatati, se inlatura capatanile)
  • 1 capatana de usturoi (curatata, spalata, tocata marunt)
  • sare
  • piper alb
  • pulpa de la o lamaie
  • apa-o ceasca
  • o ceasca cu vin alb
  • 2 linguri cu ulei

Mod de preparare caras la cuptor:

Pestii curatati se asaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu dressingul preparat din sare, piper, ulei, vin si pulpa de lamaie. Se lasa ceva timp sa imprumute aroma dressingului, ca vinul sa il inmoaie, dupa care sa adaga apa-o ceasca, dar sa nu curga din vas, deci pana la marginea vasului.

Se baga in cuptor, unde stau pana cand isi schimba culoarea, devin usor rosiatici-maronii. Pestii stau in cuptor cca 1 ora la foc mic. Insa, din cand se stropesc cu dressing pentru a ramane moi.



Pofta buna!



O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)

Citeste si:
Sănătos la pieptul mamei
Sănătos la pieptul mamei


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri