Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rulori cu spanac si branza feta:
- 1 pachet foi pentru placinta
- 200 gr. frunze de spanac spalate si uscate
- 250 gr.de branza feta
- 1 ou mare,batut
- marar si patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- sare de mare si piper
- 150 gr. de unt topit
Mod de preparare rulouri cu spanac si branza feta:
Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop.Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul, verdeturile tocate, sare si piper .
Lucram cu cate doua foi odata, pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie, pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung, in doua, punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat, lasam o margine de 2 cm. pe ambele parti. Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem, apoi pliati ambele capete si continuati sa rulati, ca si cum ati face o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.
Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute, pana cand devin fragede si rumene.
Sfat : Nu frecati , ca mine, branza cu spanacul , amestecati lejer cele doua ingrediente .
Optional am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.
Bune-bune!
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie