Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rulori cu spanac si branza feta:
- 1 pachet foi pentru placinta
- 200 gr. frunze de spanac spalate si uscate
- 250 gr.de branza feta
- 1 ou mare,batut
- marar si patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- sare de mare si piper
- 150 gr. de unt topit
Mod de preparare rulouri cu spanac si branza feta:
Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop.Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul, verdeturile tocate, sare si piper .
Lucram cu cate doua foi odata, pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie, pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung, in doua, punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat, lasam o margine de 2 cm. pe ambele parti. Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem, apoi pliati ambele capete si continuati sa rulati, ca si cum ati face o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.
Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute, pana cand devin fragede si rumene.
Sfat : Nu frecati , ca mine, branza cu spanacul , amestecati lejer cele doua ingrediente .
Optional am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.
Bune-bune!
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a