10 Mai 2012 publicat în Retete culinare 21 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Amestec de arome senzationale!!

Timp de preparare: 50+60 asteptare - min

Dificultate: ridicata

Ingrediente necesare pentru tort cu kiwi si capsuni:

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • un praf de sare
  • esenta

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta

Crema capsuni:

  • 250 ml smantana
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1/2 kg capsuni coapte
  • un plic de gelatina

Crema kiwi:

  • 250 ml smantana
  • 5-6 linguri de zahar
  • 500 g fructe bine coapte de kiwi
  • un plic de gelatina

Decor:

  • 6-7 linguri de gem de capsuni
  • jumatati de capsuni
  • felii subtiri de kiwi
  • optional frisca

Mod de preparare tort cu kiwi si capsuni:

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se adauga si esenta, galbenusurile zdrobite si la urma faina. Se coace blatul intr-o forma cu inel detasabil, cu diametrul de 27 cm, in care am pus hartie de copt, cca.30 min.,la foc potrivit. Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontal, in 3 discuri egale ca grosime.
2.Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca.
3.Se prepara crema de capsuni mixand smantana cu zaharul pudra, cu gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marin. Capsunile curatate si spalate, scurse bine de apa, se dau la blender, apoi piureul obtinut se toarna in smantana indulcita. La fel se procedeaza si cu crema de kiwi.

4.Se monteaza tortul in forma in ncare a fost copt. Intai se aseaza primul disc din blat, usor insiropat, apoi se toarna crema de capsuni. Se monteaza cel de-al 2-lea disc de blat si el usor insiropat, deasupra se toarna crema de kiwi. Se acopera cu ultimul disc, apoi se unge cu un strat de gem de capsuni si se decoreaza cu felii de kiwi si jumatati de capsuni. Se da la rece cel puti 3 ore, dar de preferat se lasa de seara pana a doua zi.

Se desface forma si se trece tortul pe platou si optional se decoreaza cu frisca.
Pofta buna!


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri