Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole pestrita cu afumatura:
- 500 g fasole pestrita
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 100 ml ulei
- 200 ml suc de rosii
- sare
- boia dulce
- cimbru
- verdeata
- afumatura
Mod de preparare iahnie cu fasole cu afumatura:
Fasolea se spala si se lasa la inmuiat in multa apa, cu o seara inainte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se acopera cu apa fierbinte. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Se scurge apa si se inlocuieste cu alta, fierbinte, de trei ori. Cand fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul, ardeiul gras, ceapa uscata, taiate in cuburi, ulei, boia, sare si afumatura taiata in bucati mai mici. Se poate folosi ciolan afumat, kaizer, carnati, etc. Dupa ce toate sunt aproape fierte, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa pe foc pana cand apa scade si se formeaza sosul. Se potriveste gustul cu sare si se adauga cimbru si verdeata tocata marunt.
Șase pași către dieta unui adult sănătos

O reteta recomandata de truedelights.ro
Supa crema de dovlecei | Retete de diversificare

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie