Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole pestrita cu afumatura:
- 500 g fasole pestrita
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 100 ml ulei
- 200 ml suc de rosii
- sare
- boia dulce
- cimbru
- verdeata
- afumatura
Mod de preparare iahnie cu fasole cu afumatura:
Fasolea se spala si se lasa la inmuiat in multa apa, cu o seara inainte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se acopera cu apa fierbinte. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Se scurge apa si se inlocuieste cu alta, fierbinte, de trei ori. Cand fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul, ardeiul gras, ceapa uscata, taiate in cuburi, ulei, boia, sare si afumatura taiata in bucati mai mici. Se poate folosi ciolan afumat, kaizer, carnati, etc. Dupa ce toate sunt aproape fierte, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa pe foc pana cand apa scade si se formeaza sosul. Se potriveste gustul cu sare si se adauga cimbru si verdeata tocata marunt.
O reteta recomandata de truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară