O mancare gustoasta si foarte consistenta de fasole cu afumatura.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole pestrita cu afumatura:

  • 500 g fasole pestrita
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 100 ml ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • boia dulce
  • cimbru
  • verdeata
  • afumatura

Mod de preparare iahnie cu fasole cu afumatura:

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat in multa apa, cu o seara inainte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se acopera cu apa fierbinte. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Se scurge apa si se inlocuieste cu alta, fierbinte, de trei ori. Cand fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul, ardeiul gras, ceapa uscata, taiate in cuburi, ulei, boia, sare si afumatura taiata in bucati mai mici. Se poate folosi ciolan afumat, kaizer, carnati, etc. Dupa ce toate sunt aproape fierte, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa pe foc pana cand apa scade si se formeaza sosul. Se potriveste gustul cu sare si se adauga cimbru si verdeata tocata marunt.

iahnie de fasole cu afumatura

O reteta recomandata de truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Iahnie de fasole pestrita cu afumatura.