Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sandwich cu capsuni:
- 100 g faina de orez (gasiti la raionul de produse bio)
- 150 g faina alba
- 125 g unt la temperatura camerei
- 1 ou
- 75 g zahar
- 200 ml smantana de frisca
- 300 g capsuni
- zahar pudra (optional)
- jumatate baton de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare sandwich cu capsuni:
Amestecam cele doua tipuri de faina. Mixam untul cu zaharul pana devine pufos. Adaugam oul, un praf de sare, omogenizam si apoi, pe rand, cate o lingura de faina. Infoliem aluatul obtinut si il punem la frigider vreo ora - doua. Pudram cu putina faina suprafata de lucru si intindem aluatul pana ajunge la vreo 0.5cm grosime. Cu un pahar taiem aluatul si asezam biscuitii intr-o tava, peste hartia de copt.
Dam la cuptor, la 180 de grade cam 15 minute, ii intoarcem pe partea cealalta si mai lasam vreo 10 minute, pana cand biscuitii sunt rumeniti pe ambele parti. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca. Pentru aceasta operatiune am folosit grilajul special pentru racit de la Kitchen Shop. Este mult mai practic sa folosim acest grilaj pentru ca biscuitii se racesc mult mai repede si nu se umezesc, fata de situatia in care i-am lasa in tava sau pe alta suprafata.
Cat timp se racoresc biscuitii, pregatim umplutura din frisca batuta cu putin zahar pudra, daca nu vi se pare suficient de dulce. Despicam batonul de vanilie si scoatem semintele, pe care le mixam in frisca. Adaugam capsunile taiate bucati potrivite. Peste fiecare biscuite asezam cateva lingurite de umplutura si deasupra asezam alt biscuite.
Pe blogul Bucataria Furnicutilor va descoperi o multime de retete delicioase!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară