Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu ciocoloata cu quinoa si sos de portocale:
- 200 gr de quinoa (gasiti aici)
- 250 gr apa
- 50 gr lapte
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 150 gr unt
- 200 gr zahar
- 200 gr cacao
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Sosul de portocale:
- sucul de la 3 portocale
- coaja de la 1/2 portocala taiata fasii subtiri
- 150 gr zahar
Se pune la fiert sosul de portocale din sucul de la portocala, zahar si coaja de portocala. Se lasa la fiert pana cand sosul scade si se ingroasa.
Puneti la fiert quinoa in apa. Cand apa da in clocot, dati focul incet si lasati pe foc inca 10 minute.
Amestecati laptele cu ouale si vanilia. Incorporati si quinoa.
Intr-un vas separat amestecati ingredientele uscate si adaugati-le treptat in amestecul de mai sus.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand o scobitoare iese uscata.
Pe blogul amainbucatarie gasiti si alte retete delicioase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară