Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru turte cu branza si verdeata:
Aluat:
- 200 ml apa
- 25 g drojdie proaspata
- ½ lingurita zahar
- un praf de sare
- 50 ml ulei
- 400 g faina
Umplutura:
- 200 g branza sarata
- 2- 3 linguri smanatana
- patrunjel verde sau marar
Mod de preparare turte cu branza si verdeata:
Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu smantana si verdeata tocata marunt.
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intind apoi foi rotunde, subtiri si aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aseaza cate o lingura cu umplutura si se aduna marginile aluatului in mijloc, presand bine sa nu se desfaca in timpul gatirii. Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc calde sau reci, cu smantana deasupra.
O reteta recomandata de blogul truedelights.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă