Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru turte cu branza si verdeata:
Aluat:
- 200 ml apa
- 25 g drojdie proaspata
- ½ lingurita zahar
- un praf de sare
- 50 ml ulei
- 400 g faina
Umplutura:
- 200 g branza sarata
- 2- 3 linguri smanatana
- patrunjel verde sau marar
Mod de preparare turte cu branza si verdeata:
Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu smantana si verdeata tocata marunt.
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intind apoi foi rotunde, subtiri si aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aseaza cate o lingura cu umplutura si se aduna marginile aluatului in mijloc, presand bine sa nu se desfaca in timpul gatirii. Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc calde sau reci, cu smantana deasupra.
O reteta recomandata de blogul truedelights.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?