Incearca aceasta reteta de turte cu branza si verdeata, la micul dejun. Cu siguranta vei impresiona intreaga familie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru turte cu branza si verdeata:

Aluat:

  • 200 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • ½ lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 400 g faina

Umplutura:

  • 200 g branza sarata
  • 2- 3 linguri smanatana
  • patrunjel verde sau marar

Mod de preparare turte cu branza si verdeata:

Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu smantana si verdeata tocata marunt.

aluat turte cu branza

Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intind apoi foi rotunde, subtiri si aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aseaza cate o lingura cu umplutura si se aduna marginile aluatului in mijloc, presand bine sa nu se desfaca in timpul gatirii. Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc calde sau reci, cu smantana deasupra.

turte cu branza si verdeata

O reteta recomandata de blogul truedelights.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Turte cu branza si verdeata.