Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura:
Pentru 2 foi de dobos:
- 5 oua
- 2 linguri cacao
- 5 linguri zahar
- 100g. faina
Pentru o foaie de bezea:
- 7 albusuri
- 12 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
Crema I:
- 7 galbenusuri
- 1 cana de zahar
- 50ml. lapte
- 250g.margarina Rama
- 2 banane razuite
Crema II:
- 500ml. lapte
- 3 linguri de faina
- 3 linguri de zahar
- 350 g.margarina
- 350 g. zahar praf
Pentru glazura:
- 500ml.frisca
Mod de preparare prajitura
1.Se amesteca ingredientele pentru foile de dobos si compozitia se imparte in doua. Se unge cu unt si se infaineaza dosul unei tavi si se coc foile de dobos 7-8 minute. Se lasa sa se raceasca.
2.Se prepara foaia de bezea, amestecand albusurile cu zaharul si faina. Se coace tot pe dos de tava 8-10 minute .Se pune la racit.
3.Intre timp, se prepara prima crema: se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pana se obtine o compozitie densa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu margarina frecata spuma si cele 2 banane razuite.
4. 500ml.lapte se pun la fiert cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu 350 g. margarina frecata,i n prealabil, spumos, cu 350 zahar praf.
5. Se monteaza prajitura: se pune prima foaie de dobos si se unge cu prima crema, se acopera cu foaia de bezea, urmeaza cea de-a doua crema si , in final, a doua foaie de dobos. Se tine la rece pana in momentul servirii, cand se "glazureaza" cu frisca batuta.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară