2 Mai 2012 publicat în Retete culinare 2 share-uri

Pentru ca vine vara, adica sezonul gratarelor in aer liber si multi cadem in plasa preparatelor pe baza de carne care sfaraie pe gratarele incinse, am pregatit o reteta, ceva mai saraca in calorii: pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi.

Timp de preparare: 15 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pastrav la gratar:

  • 1 pastrav de 300-400 de grame
  • 1 varf de cutit sare de mare
  • 1 varf de cutit piper macinat
  • 1 lamaie medie (de la care se foloseste tot sucul proaspat)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de ulei vegetal

Mod de preparare pastrav la gratar:

Pestele se curata de solzi. I se inlatura intestinele, branhiile. Se spala bine cu apa rece, mai ales burta. Intre timp, se pregateste sosul din: 2 lingurite de ulei, sucul de la o lamaie, sare, piper macinat si 2 catei de usturoi zdrobiti.

Se amesteca bine ingredientele. Se stropeste pestele. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, se cresteaza pastravul, dar foarte fin, pe toata suprafata, pe ambele parti. Se stropeste intreg pestele, inclusiv burta, cu sosul obtinut. Se acopera pestele si se lasa la frigider, mai mult timp.

In acest timp se pregateste gratarul. Intre timp, se mai stropeste pastravul cu sosul obtinut, astfel incat sa imprumute aromele ingredientelor folosite. Dupa ce s-a incalzit gratarul, se asaza pe gratar si se lasa cateva minute, pe o parte si pe alta.

Se poate servi alaturi si o salata.



O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri