Timp de preparare: 15 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pastrav la gratar:
- 1 pastrav de 300-400 de grame
- 1 varf de cutit sare de mare
- 1 varf de cutit piper macinat
- 1 lamaie medie (de la care se foloseste tot sucul proaspat)
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite de ulei vegetal
Mod de preparare pastrav la gratar:
Pestele se curata de solzi. I se inlatura intestinele, branhiile. Se spala bine cu apa rece, mai ales burta. Intre timp, se pregateste sosul din: 2 lingurite de ulei, sucul de la o lamaie, sare, piper macinat si 2 catei de usturoi zdrobiti.
Se amesteca bine ingredientele. Se stropeste pestele. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, se cresteaza pastravul, dar foarte fin, pe toata suprafata, pe ambele parti. Se stropeste intreg pestele, inclusiv burta, cu sosul obtinut. Se acopera pestele si se lasa la frigider, mai mult timp.
In acest timp se pregateste gratarul. Intre timp, se mai stropeste pastravul cu sosul obtinut, astfel incat sa imprumute aromele ingredientelor folosite. Dupa ce s-a incalzit gratarul, se asaza pe gratar si se lasa cateva minute, pe o parte si pe alta.
Se poate servi alaturi si o salata.
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare