Dupa Sarbatori ramanem cu destul de multe albusuri si mereu ne intrebam ce am putea prepara cu ele, nu? Cele mai populare retete sunt bezelele si checul cu albusuri, delicioase amandoua, dar uneori ne-am dori ceva mai altfel. Asadar, va propun o delicioasa Crema de zahar ars cu albusuri. Se face foarte simplu iar rezultatul este divin.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars cu albusuri:

  • 500 ml frisca lichida
  • 5 albusuri (160g)
  • 125 gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 4 linguri pline cu zahar

Mod de preparare crema de zahar ars cu albusuri:

Punem intr-o craticioara frisca, zaharul si zaharul vanilat. Despicam pe lungime un baton de vanilie si il punem in lapte.
Punem craticioara pe foc mic si lasam frisca sa dea in clocot. Dupa primul clocot, numaram 2 minute si stingem focul.
Acoperim craticioara cu un capac si lasam frisca sa se raceasca complet.

Punem albusurile intr-un vas si le amestecam cu o furculita. Nu trebuie batute si nici sa faca spuma multa! Ati observat ca albusul are o consistenta vascoasa, nu? Ei bine, noi le amestecam astfel incat sa eliminam acea vascozitate iar albusurile sa capete o consistenta fluida.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Dupa ce frisca s-a racit complet, eliminam batonul de vanilie si o adaugam peste albusuri.

Amestecam foarte bine, pana la completa omogenizare.

Intr-o tigaie antiaderenta, punem 4 linguri de zahar si le topim pe foc mic. Punem zaharul in forma si o rotim astfel incat sa acopere peretii acesteia,

Lasam zaharul sa se raceasca complet apoi adaugam mixul de frisca si albusuri.

Punem forma in care se afla crema intr-un vas putin mai mare. Turnam in vasul mai mare apa fierbinte, astfel incat sa ajunga la o distanta de 1 cm de marginea vasului in care se afla crema.

Cu mare atentie, introducem crema in cuptorul preinncalzit la 150°C si o coacem pentru 45 minute.

Dupa 45 de minute, veti observa ca centrul cremei este inca gelatinos ( se misca daca zgaltaim cu atentie forma) dar in acelasi timp, daca o apasati cu un deget, suprafata acesteia este compacta.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

In acest moment stingem cuptorul si lasam crema in cuptor(cu usa inchisa) sa se raceasca (cca 2-3 ore). In acest timp, crema se va mai intari.

Scoatem forma din vasul cu apa, o stergem bine si o bagam la frigider unde o lasam pana a doua zi.

O rasturnam pe un vas cu margini inalte si o servim. Este delicioasa!

Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri