Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru papanasi:
- 250 gr branza grasa de vaci
- 150 gr faina
- 1 ou
- 2 linguri gris
- 2 linguri zahar
- ulei pentru prajit
- 1 lamaie(coaja)
- smantana
- dulceata de afine sau fructe de padure (merge cel mai bine) :)
- 1 lingurita bicarbonat stins
Mod de preparare papanasi:
Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat stins in zeama de lamaie si faina pana rezulta un aluat moale dar care poate fi modelat .Formam bile, pe care le gaurim in mijloc cu coada la lingura ,si niste bilute mai mici pentru capac .
Prajim papanasii in muuuult ulei bine incins .
Se servesc cu smantana si dulceata .
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară