Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru papanasi:
- 250 gr branza grasa de vaci
- 150 gr faina
- 1 ou
- 2 linguri gris
- 2 linguri zahar
- ulei pentru prajit
- 1 lamaie(coaja)
- smantana
- dulceata de afine sau fructe de padure (merge cel mai bine) :)
- 1 lingurita bicarbonat stins
Mod de preparare papanasi:
Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat stins in zeama de lamaie si faina pana rezulta un aluat moale dar care poate fi modelat .Formam bile, pe care le gaurim in mijloc cu coada la lingura ,si niste bilute mai mici pentru capac .
Prajim papanasii in muuuult ulei bine incins .
Se servesc cu smantana si dulceata .
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă