Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata parfait:
- 500 ml. frisca
- 9 oua
- 3 plicuri zahar vanilinat bourbon
- 3 linguri ness
- 2 linguri caaco
- 6 linguri zahar
Mod de preparare inghetata parfait:
Separam albusurile de galbenusuri; albusurile le punem intr-o cratita si le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intaresc si apoi le amestecam cu frisca batuta.
Galbenusurile le impartim in 3 castroane mari (cate 3 galbenusuri in fiecare vas): in primul castron adaugam vaniliile si 2 linguri de zahar si amestecam. Al doilea castron 2 linguri de cacao si 2 linguri de zahar si amestecam. Al treilea castron, la fel ca celelalte: 3 galbenusuri, 3 linguri ness si 2 linguri ness, dupa care amestecam.
Albusurile batute si amestecate cu frisca se impart in mod egal in cele 3 vase si se amesteca fiecare in parte.
Compozitia se pune intr-un vas de yena dreptunghiular sau o forma de cozonac, astfel: se tapeteaza forma cu folie alimentara si turnam jos compozitia cu cacao, peste ea punem compozitia cu vanilie, iar ultima este compozitia cu ness.
Se da la congelator pana se intareste. Putem sa-l feliem sau se poate portiona cu clestele de inghetata.
Super aromata si cremoasa.
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru - calatorii-culinare-adina.blogspot.com
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!