25 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 35 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Este o inghetata foarte cremoasa, cu frisca si ness.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata parfait:

  • 500 ml. frisca
  • 9 oua
  • 3 plicuri zahar vanilinat bourbon
  • 3 linguri ness
  • 2 linguri caaco
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare inghetata parfait:

Separam albusurile de galbenusuri; albusurile le punem intr-o cratita si le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intaresc si apoi le amestecam cu frisca batuta.
Galbenusurile le impartim in 3 castroane mari (cate 3 galbenusuri in fiecare vas): in primul castron adaugam vaniliile si 2 linguri de zahar si amestecam. Al doilea castron 2 linguri de cacao si 2 linguri de zahar si amestecam. Al treilea castron, la fel ca celelalte: 3 galbenusuri, 3 linguri ness si 2 linguri ness, dupa care amestecam.
Albusurile batute si amestecate cu frisca se impart in mod egal in cele 3 vase si se amesteca fiecare in parte.
Compozitia se pune intr-un vas de yena dreptunghiular sau o forma de cozonac, astfel: se tapeteaza forma cu folie alimentara si turnam jos compozitia cu cacao, peste ea punem compozitia cu vanilie, iar ultima este compozitia cu ness.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă

Se da la congelator pana se intareste. Putem sa-l feliem sau se poate portiona cu clestele de inghetata.

Super aromata si cremoasa.

Pofta buna !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru - calatorii-culinare-adina.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri