Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba radauteana:
- 1 piept de pui
- un morcov
- un patrunjel radacina
- 2 cartofi mari
- o ceapa
- 2 l de supa de oase
- sare
- piper
- patrunjel verde
- smantana
- 1 ou
- 3 linguri de otet
- usturoi
Mod de preparare ciorba radauteana:
Mai intai am taiat pieptul de pui in bucatele mici si le-am pus la fiert in supa de oase. Dupa ce am curatat si spalat legumele, le-am taiat in bucati mai mici, ca pentru orice supa de legume, si le-am pus la fiert alaturi de carne, dupa ce am spumat fiertura.
Am lasat la foc moale (tigaile ceramice se folosesc doar cu o flacara relativ mica, in orice caz, care sa nu depaseasca diametrul lor) cca 30 de minute din momentul inceperii fierberii, apoi am dat deoparte oala, am scos legumele cu spumiera si le-am pasat pe toate in blender.
Am pus piureul de legume la loc in oala, am asezat din nou pe foc si, pana a ajuns la punctul de fierbere, am pregatit dresala din ou si 2 linguri pline de smantana.
La urma am dat sare si piper, am adaugat otetul (se pune dupa gust) iar la urma de tot am adaugat un catel de usturoi taiat foarte marunt. Am lasat sa mai dea cateva clocote (asta inseamna inca cel mult un minut), si imediat dupa ce am inchis focul am presarat patrunjelul verde, tocat.
Cand am servit, am mai adaugat putin patrunjel proaspat in farfurie. Cine doreste, mai poate adauga smantana in ciorba si o poate servi cu ardei iute.
O reteta recomandata de blogul Caietul cu retete.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.