Un aperitiv cu iz mediteranean.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentur bruschete cu ton:

  • 1 conserva de ton bucati ( in ulei sau apa, dar este mai bine sa alegeti ton in apa)
  • sare,
  • piper (dupa gust)
  • 3-4 frunze foarte mici de rucola ( taiate marunt)
  • 2 lingurite cu ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (tocati marunt)
  • 2 linguri cu masline ( bucati, nu intregi, dulci, nu foarte sarate)
  • 1/2 sau 1 lingurita cu frunze uscate de oregano (tocate marunt)
  • 4 felii de paine
  • 2 lingurite cu patrunjel ( tocat marunt)
  • 1 arpagic (samanta de ceapa)

Mod de preparare bruschete cu ton:

Frunzele de rucola se spala cu apa rece si se toaca marunt. Patrunjelul se spala si el si se toaca marunt, la fel si ca oregano. Usturoiul si arpagicul trebuie taiate marunt. Se combina intr-un bol uleiul de masline cu sarea, piperul, arpagicul, oregano, patrunjelul, maslinele si rucola. Amestecul se pune pe cele 4 felii, in mod egal. Apoi se va aseza o cantitate egala de ton pe acesta.
Se preincalzeste cuptorul si se baga bruschetele in cuptor. Se lasa cateva minute in cuptor, pana ce se rumeneste painea. La aceasta reteta mai puteti adauga felii de mozzarela si rosii coapte de la care se inlatura semintele.

bruschete cu ton

Pofta buna!

text: Stama Madalina

O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bruschete cu ton.