20 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 24 share-uri

Daca ai pofta de ceva gustos si rapid, ce poate fi mai bun decat o portie dulce de clatite de post cu dulceata de visine?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite cu dulceata de visine:

Aluat clatite:

  • faina – 200 gr
  • apa minerala acidulata – 200 ml
  • bere- 50 ml
  • ulei – 100 ml
  • zahar – 75 gr
  • un varf cutit de sare

Umplutura:

  • dulceata de visine, sau oricare alt tip de dulceata
  • optional: zahar pudra.

Mod de preparare clatite cu dulceata de visine:

Pentru inceput, am amestecat toate ingredientele pentru aluat cu mixerul, iar daca este prea groasa se mai adauga putina apa minerala. Atentie atunci cand le veti gati, deoarece fiind fara oua, vor avea tendinta sa se rupa, de aceea pregatim compozitia usor mai groasa decat cea obisnuita cu oua.Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii. Asteptam aproximativ 30 de sec, si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. In caz, de s-a asezat neuniform, miscam tigaia pana aceasta isi ia forma normala.
Atunci cand sunt s-au racit un pic se pun cate doua lingurite de dulceata si le invelim bine. Pudrate cu zahar, vor iesi delicioase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Culinare.tv va recomanda si alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri