Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura Snickers:
Blat:
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 250 g nuca
- 1 lingurita bicarbonat
Crema:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri faina
- 100 g zahar
- 150 ml lapte
- 250 g margarina
- 200 g ciocolata la borcan (Finetti)
Mod de preparare prajitura Snickers:
Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute, pentru a deveni mai crocante. Cand sunt gata, se maruntesc. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul. Albusurile se bat spuma separat, dupa care se amesteca cele doua compozitii, usor. La final, se adauga nuca maruntita. Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.
Sa trecem la crema: cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana cand zaharul se topeste. Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit. Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.
Asamblarea e foarte simpla.
Blatul se poate insiropeaza de exemplu, cu cafea. Deasupra se pune crema, se niveleaza, se intinde un strat de frisca, apoi nuca pisata..Se lasa vreo 1-2 ore, dupa care este gata de servit.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Adelina Ungureanu (Ade02)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!