Timp de preparare: Rapid
Numar de portii: 4
Complexitate: usor
Ingrediente necesare pentru tocanita de miel:
- 1kg cartofi, curatati si taiati
- 1 ceapa mare, curatata si taiata
- sare si piper
- 4 antricoate de miel, fara grasime
- 4 rinichi de miel, taiati si curatati
- 2 lingurite de cimbru
- 300ml zeama de pui sau de miel
- 30g unt, topit
Mod de preparare tocanita de miel:
1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Puneti un strat de cartofi pe fundul cratitei, apoi imprastiati
jumatate din ceapa si ceva condimente. Aranjati bucatile de antricot deasupra, apoi rinichii injumatatiti.
Presarati cimbru si asezonati bine.
2. Puneti un alt strat de cartofi, apoi restul cepei si condimente. Terminati cu inca un strat de cartofi,
aranjati pe deasupra.
3. Turnati zeama de pui sau miel. Ungeti cartofii cu jumatate din cantitatea de unt. Acoperiti cu folie de
aluminiu sau un capac. Coaceti in cuptor pentru 2 ore. Indepartati capacul sau folia. Mariti temperatura
la 220 de grade. Puneti restul untului peste cartofi, dati inapoi la cuptor si lasati pentru inca 30 de
minute.
Pe blogul Amainbucatarie descoperiti si alte retete gustoase!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.