Daca te-ai saturat de friptura la cuptor sau la gratar, venim in ajutorul tau cu aceasta delicioasa tocanita.

Timp de preparare: Rapid
Numar de portii: 4
Complexitate: usor

Ingrediente necesare pentru tocanita de miel:

  • 1kg cartofi, curatati si taiati
  • 1 ceapa mare, curatata si taiata
  • sare si piper
  • 4 antricoate de miel, fara grasime
  • 4 rinichi de miel, taiati si curatati
  • 2 lingurite de cimbru
  • 300ml zeama de pui sau de miel
  • 30g unt, topit

Mod de preparare tocanita de miel:

1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Puneti un strat de cartofi pe fundul cratitei, apoi imprastiati
jumatate din ceapa si ceva condimente. Aranjati bucatile de antricot deasupra, apoi rinichii injumatatiti.
Presarati cimbru si asezonati bine.

2. Puneti un alt strat de cartofi, apoi restul cepei si condimente. Terminati cu inca un strat de cartofi,
aranjati pe deasupra.

3. Turnati zeama de pui sau miel. Ungeti cartofii cu jumatate din cantitatea de unt. Acoperiti cu folie de
aluminiu sau un capac. Coaceti in cuptor pentru 2 ore. Indepartati capacul sau folia. Mariti temperatura
la 220 de grade. Puneti restul untului peste cartofi, dati inapoi la cuptor si lasati pentru inca 30 de
minute.

tocanita de miel

Pe blogul Amainbucatarie descoperiti si alte retete gustoase!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocanita cu carne de miel.