Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui la gratar cu salata de leurda:
- pulpe de pui dezosate
- condimentate cu sare de Himalaya si piper colorat, proaspat macinate
- o legatura de leurda
- morcovi
- ceapa rosie
- ulei de rapita
- sare
- boabe intregi de piper rosu
Mod de preparare:
Dupa cum va spuneam, vantul de pe malul Begai a fost un cosmar, mai ales cand vrei sa pornesti un foc! Si desi am deja o experienta destul de bogata in a aprinde un foc - deci nu e nevoie sa spuneti ca sunt doar o femeie neindemanatica - era o provocare si sa reusesc sa aprind un chibrit.
Dar o data pornit focul in interiorul gratarului nu am mai avut bataie de cap. Am lasat sa se incalzeasca bine in interior, urmarind doar termometrul de pe capac. Apoi am pus pe plita de fonta (incredibil accesoriu!) pulpele de pui condimentate cu ingrediente proaspat macinate.
Am ales condimente de baza, dar de calitate foarte buna, pentru ca urma o salata extrem de aromata si aveam nevoie de ceva ce sa scoata in evidenta aroma carnii in sine, fara alte artificii.
Cat am lasat gratarul sa lucreze singurel in curte, am intrat in casa la adapost sa pregatesc salata.
Am taiat ceapa rosie in inele, morcovii in betisoare subtiri si leurda am lasat-o intreaga. Am adaugat uleiul, sarea si am amestecat bine. La final am presarat cateva boabe de piper rosu care, pe parcursul mesei, au fost suprize iuti neasteptate.
La mine a fost cam multa salata (sau carnea a fost asa de buna ca s-a mancat mai bine :)) si seara am servit-o cu cateva crutoane de paine si a fost o cina incredibila!
O rette recomandata de Ama in Bucatarie.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?