5 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 24 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Pasca cu branza, cu siguranta este regina neincoronata a sarbatorilor de Paste. Pasca este asteptata de toata lumea pana la sfarsit si toata lumea se inclina in fata ei. Ca asemanarea sa fie si mai mare ea are un aspect auriu si vine cu o coronita de aluat invaluita in mirosuri ametitoare.

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pasca cu branza:

Aluat pentru pasca:

  • 500 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml lapte aproximativ
  • 3 oua
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
  • 25 gr drojdie instant
  • 1 lingurita rasa sare

Umplutura pentru pasca:

  • 1 kg branza de vaci
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura rom
  • 1 esenta de rom
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura faina
  • 1 lamaie pentru coaja
  • 1 lingurita rasa sare

Mod de preparare pasca cu branza:

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolosi. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca;

Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana devine ca o crema spumoasa;

Cand drojdia cu faina au crescut se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma;

Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut;

Se aduna aluatul in covata, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe de usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora;

Cand a crescut aluatul se imparte odata in 2 jumatati si o jumatate in 3 bucati;

Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se coace. Se unge tava cu unt, se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia;

Din 2 bucati de aluat din cea de a doua jumatate, se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri