12:03, 26 Martie 2012 publicat în Retete culinare

Sarailia este un desert dulce si siropos din bucataria turceasca, sora buna cu baclavaua , un fel de marie cu alta palarie, au aceeasi compozitie practic insa difera modul de prezentare sarailiile fiind sub forma de cilindru iar baclavalele taindu-se patrate.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sarailie:

pentru sarailii:

Citeste si:
Catastrofă ecologică: Lacul Iezer Călărași a secat
Catastrofă ecologică: Lacul...
  • 1/2 pachet foi placinta
  • 300 gr miez nuca
  • 100 gr margarina sau ulei

pentru sirop :

  • 500 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 150 ml miere de albine
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Taiem foile de placinta in patru.

Luam cate doua si le ungem pe toata suprafata cu margarina topita.

Citeste si:
Patru metode eficiente de eliminare a bărbiei duble
Patru metode eficiente de...

Presaram miezul de nuca macinat.

Rulam si strangem putin ca sa se increteasca usor.

Asezam sarailiile in tava unsa cu margarina.

Le ungem si deasupra .

Le dam la cuptor la foc mediu si in timp ce ele se coc preparam siropul. Punem pe foc apa cu zaharul mierea si scortisoara si dam in cateva clocote pana obtinem un sirop gros.Il strecuram si il lasam sa se raceasca .

Cand s-au rumenit usor deasupra scoatem sarailiile din cuptor.

Cat sunt fierbinti turnam siropul rece peste ele( neaparat sarailiile trebuie sa fie calde si siropul rece , in caz contrar se vor incruzi)
Sarailiile trebuie sa pluteasca in sirop.

Dupa ce s-au racorit le dam la frigider si le lasam pana vor absorbi tot siropul. Ideal este sa le serviti a doua zi fiindca nu vor mai fi atat de dulci si vor fi mai bine patrunse de sirop.

Caietul cu retete va recomanda si alte retete delicioase!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri