Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sarailie:
pentru sarailii:
- 1/2 pachet foi placinta
- 300 gr miez nuca
- 100 gr margarina sau ulei
pentru sirop :
- 500 ml apa
- 150 gr zahar
- 150 ml miere de albine
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Taiem foile de placinta in patru.
Luam cate doua si le ungem pe toata suprafata cu margarina topita.
Presaram miezul de nuca macinat.
Rulam si strangem putin ca sa se increteasca usor.
Asezam sarailiile in tava unsa cu margarina.
Le ungem si deasupra .
Le dam la cuptor la foc mediu si in timp ce ele se coc preparam siropul. Punem pe foc apa cu zaharul mierea si scortisoara si dam in cateva clocote pana obtinem un sirop gros.Il strecuram si il lasam sa se raceasca .
Cand s-au rumenit usor deasupra scoatem sarailiile din cuptor.
Cat sunt fierbinti turnam siropul rece peste ele( neaparat sarailiile trebuie sa fie calde si siropul rece , in caz contrar se vor incruzi)
Sarailiile trebuie sa pluteasca in sirop.
Dupa ce s-au racorit le dam la frigider si le lasam pana vor absorbi tot siropul. Ideal este sa le serviti a doua zi fiindca nu vor mai fi atat de dulci si vor fi mai bine patrunse de sirop.
Caietul cu retete va recomanda si alte retete delicioase!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie