Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta cu gem si fructe:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 borcan gem (eu am avut de caise)
- fructe proaspete (eu am folosit prune si struguri)
- un plic gelatina rosie pentru tarte
- 200ml apa
- 1 lingurita cacao
Mod de preparare tarta cu gem si fructe:
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul .
Se adauga galbenusurile pe rand si se incorporeaza usor faina.
Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, dar se mai lasa 2 linguri de compositie pe care o vom amesteca cu cacao si apoi turnam peste compozitia deja pusa in tava. Va iesi un blat marmorat :)
Tava se da la cuptor 30 minute la foc potrivit.
Dupa ce trece testul scobitorii si scoate tava din cuptor, se rastoarna tarta pe un platou si se lasa la racit.
Se unge tarta cu gem si se presara fructele proaspete deasupra.
Gelatina o pregatim dupa instructiunile de pe pachet si o turnam peste tarta.
Se lasa deoparte 2-3 ore.
Un desert simplu, propus de bucatarie-usoara.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?