Dificultate: redusa
Pentru 4 verrine avem nevoie de:
- 4 briose de ciocolata
- 50 g zahar
- 4 linguri dulceata de cirese amare
- 16 - 20 cirese din compot
- 4 - 5 linguri Finetti sau Nutella
- 1 lingura cacao
- 1 pliculet sau 1 lingurita zahar vanilat
- ciocolata pentru ornat
Mod de preparare verrine:
Pregatim un sirop din 150 ml de apa fierbinte, zahar si cacao, amestecand pana se dizolva zaharul. Cat timp se raceste siropul, taiem briosele rondele si folosim partile care sunt de dimensiune potrivita pentru paharele in care vom aranja desertul.
Insiropam bucatile de briose, iar daca aveti lichior de cirese, adaugati vreo 2-3 linguri in siropul rece.
Batem frisca 1-2 minute, pana incepe sa se intareasca, dupa care adaugam zaharul vanilat, mixand in continuare pana se intareste.
Asezam in fiecare pahar cate o lingura cu varf de dulceata de cirese amare. Cu un posh, cu capat pentru decorat, punem un strat de frisca peste cel de dulceata. Peste frisca punem 3-4 cirese din compot, iar deasupra lor urmeaza bucata de briosa insiropata. Urmeaza stratul de Finetti sau Nutella, pe care am tinut-o la rece, ca sa o pot modela intr-o forma de disc.

La final punem inca un strat de frisca, o cireasa din compot si fulgi de ciocolata. Acestia se obtin foarte simplu dintr-o ciocolata rece pe care o razuim cu un cutit, pe partea pe care nu sunt formate patratelele.
Un desert excelent recomandat de Bucataria Furnicutilor.
Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar
S.O.S! Ajută și tu o mamă să traiască pentru copiii ei!
”Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!” – campanie pentru sprijinirea seniorilor aflați în situații dificile
”Cu 1% mai bun”, povestea tânărului care a scris istorie, devenind prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon 𝗜𝗥𝗢𝗡𝗠𝗔𝗡