Verrinele, de origine franceza, nu numai ca sunt foarte bune, au si un aspect superb, fiind mai usor de decorat decat cupcake-urile, dupa parerea mea.

Dificultate: redusa

Pentru 4 verrine avem nevoie de:

  • 4 briose de ciocolata
  • 50 g zahar
  • 4 linguri dulceata de cirese amare
  • 16 - 20 cirese din compot
  • 4 - 5 linguri Finetti sau Nutella
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet sau 1 lingurita zahar vanilat
  • ciocolata pentru ornat

Mod de preparare verrine:

Pregatim un sirop din 150 ml de apa fierbinte, zahar si cacao, amestecand pana se dizolva zaharul. Cat timp se raceste siropul, taiem briosele rondele si folosim partile care sunt de dimensiune potrivita pentru paharele in care vom aranja desertul.

ingrediente verrine

Insiropam bucatile de briose, iar daca aveti lichior de cirese, adaugati vreo 2-3 linguri in siropul rece.
Batem frisca 1-2 minute, pana incepe sa se intareasca, dupa care adaugam zaharul vanilat, mixand in continuare pana se intareste.

briose ciocolata

Asezam in fiecare pahar cate o lingura cu varf de dulceata de cirese amare. Cu un posh, cu capat pentru decorat, punem un strat de frisca peste cel de dulceata. Peste frisca punem 3-4 cirese din compot, iar deasupra lor urmeaza bucata de briosa insiropata. Urmeaza stratul de Finetti sau Nutella, pe care am tinut-o la rece, ca sa o pot modela intr-o forma de disc.

verrine

La final punem inca un strat de frisca, o cireasa din compot si fulgi de ciocolata. Acestia se obtin foarte simplu dintr-o ciocolata rece pe care o razuim cu un cutit, pe partea pe care nu sunt formate patratelele.

verrine

Un desert excelent recomandat de Bucataria Furnicutilor.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Verrine Foret Noire.