24 Martie 2012 publicat în Retete culinare 31 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O friptura speciala, din carne de iepure la care am adaugat sos de ceapa si rosii cu capac de pesmet.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru friptura de iepure cu mustar:

  • 1 iepure transat
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 pahar vin alb demisec
  • 3 linguri pesmet
  • 5 linguri mustar cu boabe
  • 100 ml ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • patrunjel
  • cate o jumatate lingurita de rozmarin uscat, oregano, busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare friptura de iepure:

Amestecam mustarul cu 3-4 linguri de ulei, ungem temeinic fiecare bucata de carne si le lasam la frigider vreo jumatate de ora. Pastram 1-2 linguri din amestecul de mustar pentru ca-l vom folosi si mai tarziu.

Asezam iepurele in tava unsa cu cateva linguri de ulei si presaram pe deasupra condimentele. Acoperim vasul si dam la cuptor, la 180 de grade pentru vreo ora si jumatate.

De vreo doua ori in acest timp scoatem tava si ungem bucatile de carne, pe fiecare parte, cu restul de mustar. Dupa cam 40 de minute, adaugam 4-5 catei de usturoi si lasam friptura sa se rumeneasca fara capac, iar daca, pe parcurs, lichidul scade prea mult, adaugam putina apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stufat de miel - Rețeta tradițională pentru masa de Paște Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească  Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice de sărbători

Separat, amestecam pesmetul cu 2-3 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi pisat si mult patrunjel tocat marunt. Decupam cotorul rosiilor, le taiem pe la mijloc, iar pe fiecare punem 1-2 linguri de pesmet. Le asezam intr-o alta tava, turnam putina apa pe langa ele, si le punem la cuptor, in acelasi timp cu iepurele.
Rosiile nu stau prea mult la cuptor, cam 20 - 30 de minute, pana se rumeneste putin capacul de pesmet, iar rosiile se inmoaie putin.
Cat restul bunatarilor stau la cuptor, ne ocupam de sosul de ceapa. Pentru acesta, tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei pana incepe sa se rumeneasca. Tunam vinul, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand scade lichidul.

Asezam pe farfurie cateva bucati de carne, jumatati de rosii si cateva linguri de sos de ceapa. O friptura foarte aromata, cu o garnitura deosebita, perfecta pentru o masa festiva, care se potriveste foarte bine cu un vin alb .

De ce izbucnesc conflicte la masa de Sărbători? ”Suntem, fără să ne dăm seama, influențați de festivismul consumerist afișat de publicitate”  O moștenire cu gust: de 75 de ani Beciul Domnesc creează cu pasiune vinuri de poveste! Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce meniu să adopți de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Va invitam pe blogul bucataria furnicutilor pentru a descoperi si alte retete gustoase!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri