Sfecla rosie este mai putin folosita in bucataria romaneasca. Tarziu am aflat ca sfecla rosie se poate consuma si cruda, data pe razatoare, asezonata cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat, amestecata dupa gust cu ulei de masline si zeama de lamaie sau ulei de masline cu otet din vin de 9 grade sau ulei de masline cu otet balsamic.

Daca iti place dulce-acrisor folosesti otet balsamic. Daca iti place doar putin acrisor, folosesti zeama de lamaie, iar daca acru este preferatul tau, folosesti otet din vin indoit sau nu cu apa rece.

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare salata din sfecla rosie coapta pe gratar:

Toate ingredientele din salata (sare, piper, ulei, otet/ zeama de lamaie) amestecate si batute cu telul formeaza un mix care adaugat peste sfecla coapta/ fiarta, taiata rondele sau data pe razatoare si amestecat cu nadejde, formeaza o salata minunata, care se poate consuma si goala, cu paine calda, in zilele de post sau drept garnitura la cartofi prajiti in ulei (tot in zilele de post) si la fripturi de porc sau fripturi de berbec, pregatite pe gratar, la cuptor sau la tigaie.

Variante de salata din sfecla rosie de neocolit ! In salata, in loc de “acritura” se poate folosi ulei de masline si mujdei de usturoi verde. La fel de deliciosa este salata daca folosesti sfecla rosie, ulei de masline si hrean proaspat dat pe razatoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Sfecla rosie cu coaja cu tot si cu frunzulitele tinere se taie in bucati potrivite ca marime (pentru a se coace o data cu frigerea carnii) si se aseaza pe 2-3 straturi de folie din staniol. Se adauga peste bucatile de sfecla ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat. Se amesteca ingredientele.

Se impatureste bine folia din staniol astfel incat sa nu curga sucul format la coacerea sfeclei si se aseaza pachetul format pe capacul gratarului.

Bucatile de sfecla coapta se pun intr-un castron mai mare si se asezoneaza (daca mai este nevoie) cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinat. Se adauga ulei de masline si “acreala” preferata peste bucatile de sfecla calda. Se amesteca ingredientele si se acopera castronul cu un capac. Se lasa la macerat cateva minute, sa se aseze gusturile.

Salata din sfecla rosie se poate pastra la frigider, mai multe zile, intr-un borcan cu capac etans.
Pastrare la frigider salata din sfecla rosie coapta pe capac gratar, gata preparata.

Pastrare la frigider salata din sfecla rosie coapta pe capac gratar, gata preparata.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni oriunde va veti afla pe mapamond ! Chiar daca ma repet, indemnul ramane actual – fiti curajosi in bucatarie - inventati, incercati, imbunatatiti, nu abandonati o reteta pana nu veti fi multumiti de gustul preparatului vostru. Numai cei curajosi vor avea rezultate pozitive, dar si multe satisfactii.

O reteta de post recomandata de www.despremancare.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri