Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de mere:
- 2 mere
- 40 gr unt
- 2 cepe
- 2 bucati de piept de pui, cu piele, fara os
- 4 linguri coniac
- 100 ml supa de pui
- 100 ml smantana
- putina zeama de lamaie
Mod de preparare piept de pui cu sos de mere:
Dupa ce tocati merele in cubulete, le puneti la calit in untul incins pana se rumenesc.
Le scoateti si le puneti deoparte.
In untul ramas in tigaie se pune ceapa tocata marunt si la scurt timp dupa aceea puiul cu pielea in jos pentru a se rumeni. Intoarceti-l si lasati-l la fel sa se rumeneasca.
Intr-o tigaie mica turnati coniacul si cand s-a incalzit aprindeti-l cu un chibrit si turnati-l peste pui.
Condimentati cu sare si piper, adaugati supa, acoperiti si lasati la foc mic in jur de 15 minute.
Scoateti puiul din tigaie sa se odihneasca. Mariti flacara si dati de cateva ori sosul ramas in tigaie sa dea in clocot si sa se lege. Turnati peste el smantana si merele.
Pieptul de pui il crestati diagonal si turnati peste sosul de mere.
Eu l-am servit cu cartofi natur si patrunjel verde.
Amainbucatarie va recomanda si alte retete delicioase!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?