Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosi de post:
- 500 g faina
- 1 cub drojdie cruda Pakmaya
- 150 g zahar
- 100 ml ulei
- 250 ml apa calda
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la o portocala
- 2 fiole esenta de rom
- 2 pachete zahar vanilat pudra de la Dr Oetker
Mod de preparare gogosi de post:
Se cerne faina intr-un lighean incapator. Se face un loc la mijloc si se pune drojdia frecata cu o lingurita de zahar, zaharul, apa, uleiul, sarea, esentele si coaja de portocala. Se face o coca tare, buna de intins care se framanta cel putin 10 minute. Se lasa la crescut 20 de minute. Se intinde o foaie groasa de jumatate de centimetru. Se taie cu paharul discuri potrivit de mari. Se incinge uleiul bine. Se prajesc pe amandoua partile. Se scot pe o hartie absorbanta. Se pune zaharul pudra intr-o farfurie adanca si se amesteca cu 2 linguri de zahar tos. Se da fiecare gogoasa prin zahar.
Pe blogul loculundescriu.blogspot.com gasiti si alte retete delicioase.

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei