Un desert rapid, bun de preparat in zilele de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosi de post:

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie cruda Pakmaya
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa calda
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 pachete zahar vanilat pudra de la Dr Oetker

Mod de preparare gogosi de post:

Se cerne faina intr-un lighean incapator. Se face un loc la mijloc si se pune drojdia frecata cu o lingurita de zahar, zaharul, apa, uleiul, sarea, esentele si coaja de portocala. Se face o coca tare, buna de intins care se framanta cel putin 10 minute. Se lasa la crescut 20 de minute. Se intinde o foaie groasa de jumatate de centimetru. Se taie cu paharul discuri potrivit de mari. Se incinge uleiul bine. Se prajesc pe amandoua partile. Se scot pe o hartie absorbanta. Se pune zaharul pudra intr-o farfurie adanca si se amesteca cu 2 linguri de zahar tos. Se da fiecare gogoasa prin zahar.

gogosi de post

Pe blogul loculundescriu.blogspot.com gasiti si alte retete delicioase.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gogosi aromate de post.