Va recomandam o reteta delicioasa de placinta de post cu ciuperci si tofu afumat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare placinta de post cu ciuperci si tofu afumat:

  • 400 g faina
  • 1 cub drojdie cruda Pakmaya
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cana de apa calda
  • 1 ceasca de ulei

Umplutura:

  • 1 conserva de ciuperci taiate de 400 g
  • 2 lingurite de mustar
  • 1 lingurita de hrean
  • 100 g ketchup
  • 1 cutiuta tofu afumat
  • cimbru

Mod de preparare:

Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu zahar, sarea, uleiul, si apa calda si se framanta o coca tare. Se imparte in doua si se lasa la crescut 30 min. Se intind doua foi de marimea formei de placinta. Se unge forma cu ulei. Se pune prima foaie si se rididca pe marginile formei. Se unge cu mustarul frecat cu o lingurita de hrean. Se face deasupra o grila de ketchup. Se pun ciupercile uniform pe toata suprafata si tofu taiat cubulete. Se presara cimbru. Cel de la pliculete nu este bun pentru ca nu mai are nicio aroma. Luati din cel uscat din piata. Se acopera cu a doua foaie si se lipesc cele doua foi pe aducand marginile celei de dedesubt peste cealalta si apasand cu degetele. Se unge pe deasupra cu ulei. Se presara cimbru din belsug. Se da la cuptor pana cand daca ridicam cu o furculita placinta vedem ca fundul este bine rumenit.
Se poate umple si cu varza calita si cu marar. Daca nu e post se serveste calda cu smantana.

placinta de post cu ciuperci si tofu

Pe blogul loculundescriu.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta de post cu ciuperci si tofu afumat.