Dificultate: redusa
Ingrediente necesare placinta de post cu ciuperci si tofu afumat:
- 400 g faina
- 1 cub drojdie cruda Pakmaya
- 2 lingurite de zahar
- 1 praf de sare
- 1 cana de apa calda
- 1 ceasca de ulei
Umplutura:
- 1 conserva de ciuperci taiate de 400 g
- 2 lingurite de mustar
- 1 lingurita de hrean
- 100 g ketchup
- 1 cutiuta tofu afumat
- cimbru
Mod de preparare:
Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu zahar, sarea, uleiul, si apa calda si se framanta o coca tare. Se imparte in doua si se lasa la crescut 30 min. Se intind doua foi de marimea formei de placinta. Se unge forma cu ulei. Se pune prima foaie si se rididca pe marginile formei. Se unge cu mustarul frecat cu o lingurita de hrean. Se face deasupra o grila de ketchup. Se pun ciupercile uniform pe toata suprafata si tofu taiat cubulete. Se presara cimbru. Cel de la pliculete nu este bun pentru ca nu mai are nicio aroma. Luati din cel uscat din piata. Se acopera cu a doua foaie si se lipesc cele doua foi pe aducand marginile celei de dedesubt peste cealalta si apasand cu degetele. Se unge pe deasupra cu ulei. Se presara cimbru din belsug. Se da la cuptor pana cand daca ridicam cu o furculita placinta vedem ca fundul este bine rumenit.
Se poate umple si cu varza calita si cu marar. Daca nu e post se serveste calda cu smantana.

Pe blogul loculundescriu.blogspot.com
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie