Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentu dovlecei umpluti:
Partea frumoasa insa, e ca puteti adapta umplutura dupa pofta inimii - puteti sa inlocuiti cus-cus-ul cu orez, puteti adauga ciuperci tocate sau chiar carne, daca va ghidati dupa principiul "cea mai buna leguma e porcul.
Inapoi la dovlecei: i-am spalat, ... i-am pieptanat, funda rosie le-am pus... Well, nu, dar mai tineti minte poezia aia de cand eram mici? Dupa ce i-am spalat, le-am scobit cu o lingurita miezul:
Si apoi am pregatit umplutura: am calit 2 cepe verzi, 3 catei de usturoi, un varf de ardei iute si frunzulite de la o legatura mica de cimbru in 2 linguri de ulei de masline extravirgin timp de 4-5 minute, pana ceapa a devenit sticloasa.
Apoi am adaugat miezul dovleceilor maruntit bine, si am lasat pe foc pana ce a scazut lichidul lasat de dovlecei.
Separat, am pregatit cus-cus-ul: am turnat peste 5 linguri de cus-cus, apa clocotita, cat sa ii acopere cu 1 deget, am acoperit bolul cu o farfuriuta si l-am lasat sa se umfle-n pene timp de 5 minute.
Am amestecat cus-cus-ul cu dovleceii din tigaie + o mana de nuci tocate marunt, am potrivit de sare si piper, si am umplut dovleceii cu amestecul asta:
I-am pus intr-o tava, impreuna cu 1 ceasca de apa rece, i-am botezat pe fiecare in parte cu cate o lingura de ulei de masline extravirgin si i-am bagat la cuptor, la 180 grade timp de 45-50 de minute, pana cand s-au rumenit frumos.
Ar fi mers de minune cu o salata simpla, dar noi i-am mancat simpli si au fost minunati! Aromati, dar light si perfecti!
O reteta recomandata de leblogpiquant.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară