Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentu dovlecei umpluti:
Partea frumoasa insa, e ca puteti adapta umplutura dupa pofta inimii - puteti sa inlocuiti cus-cus-ul cu orez, puteti adauga ciuperci tocate sau chiar carne, daca va ghidati dupa principiul "cea mai buna leguma e porcul.
Inapoi la dovlecei: i-am spalat, ... i-am pieptanat, funda rosie le-am pus... Well, nu, dar mai tineti minte poezia aia de cand eram mici? Dupa ce i-am spalat, le-am scobit cu o lingurita miezul:
Si apoi am pregatit umplutura: am calit 2 cepe verzi, 3 catei de usturoi, un varf de ardei iute si frunzulite de la o legatura mica de cimbru in 2 linguri de ulei de masline extravirgin timp de 4-5 minute, pana ceapa a devenit sticloasa.
Apoi am adaugat miezul dovleceilor maruntit bine, si am lasat pe foc pana ce a scazut lichidul lasat de dovlecei.
Separat, am pregatit cus-cus-ul: am turnat peste 5 linguri de cus-cus, apa clocotita, cat sa ii acopere cu 1 deget, am acoperit bolul cu o farfuriuta si l-am lasat sa se umfle-n pene timp de 5 minute.
Am amestecat cus-cus-ul cu dovleceii din tigaie + o mana de nuci tocate marunt, am potrivit de sare si piper, si am umplut dovleceii cu amestecul asta:
I-am pus intr-o tava, impreuna cu 1 ceasca de apa rece, i-am botezat pe fiecare in parte cu cate o lingura de ulei de masline extravirgin si i-am bagat la cuptor, la 180 grade timp de 45-50 de minute, pana cand s-au rumenit frumos.
Ar fi mers de minune cu o salata simpla, dar noi i-am mancat simpli si au fost minunati! Aromati, dar light si perfecti!
O reteta recomandata de leblogpiquant.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?